Υλικά : - 600 γρ. κιμά κοτόπουλου (μισό από μποτάκια μισό από φιλέτο)
- 1 πακέτο κανελόνια
- 3-4 ντομάτες φρέσκες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ½ κούπα τυριά
π.χ. γραβιέρα ή παρμεζάνα με Gruyere - 1/4 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα γαλέτα
- 2 αυγά
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος λίγα λιπαρά
- 1/2 λίτρο γάλα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση - Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά κοτόπουλου.
- Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε τις τριμμένες ντομάτες, λίγο νερό, και τέλος αλάτι, πιπέρι
- Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει όλο το ζουμί του.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει. Αφού έχει κρυώσει λίγο προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα, τα αυγά χτυπημένα και τη γαλέτα.
- Γεμίζετε ένα-ένα τα κανελόνια και τα τοποθετείτε σε πυρέξ σε μία στρώση κανελόνια.
- Μόλις γεμίσει το πυρέξ περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και το γάλα (τόσο ώστε ίσα που να σκεπάζονται τα κανελόνια). Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί
- Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 για 45'
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 9135 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |