Υλικά (Για 2 ρολά)
- 1 πακετο σφολιάτα (2 φύλλα)
- 8-10 φέτες ζαμπον ψιλοκομμένο
- 250 γρ κίτρινο τυρί ή κασέρι τριμμένο
- 5-6 λεπτές φετες ντομάτας
- 4 κ.σ Κετσαπ ή χυμος ντομάτας με λίγη ζάχαρη
- 4 κ.σ κρεμα γάλακτος
- Λίγη ρίγανη,λίγο πιπέρι
- 1 κροκος αυγου ή λιγο εβαπορε για το γυάλισμα
- Σουσαμι για πασπάλισμα
Eκτέλεση - Βαζουμε το πρωτο φύλλο σφολιατας σε βουτυρωμένη ή λαδωμενη λαμαρίνα και απλωνουμε την κετσαπ ή το χυμό ντοματας με τη ζάχαρη στο κατω μισό φύλλο.
- Ριχνουμε 2 κ.σ κρεμα γαλακτος κατα μηκος του φυλλου πανω απο την κετσαπ.
- Πασπαλιζουμε λίγη ριγανη και λιγο πιπερι.
- Βαζουμε το ζαμπον το οποιο εχουμε ψιλοκοψει σε κυβάκια
- Απο πανω ριχνουμε το τυρι και καλυπτουμε με τις φετες ντομάτας.
- Σκεπαζουμε το μισο φύλλο με το υπολοιπο μισο σε ρολό και παταμε τις ακρες.
- Γυαλιζουμε την επιφανεια με αυγο ή γαλα εβαπορε και πασπαλιζουμε το σουσαμι.
- Ακολουθουμε την ιδια διαδικασια και για το δευτερο φυλλο και εχουμε 2 ρολά.
- Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 25-30 περιπου λεπτα.
Καλή επιτυχια!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (42) | Εμφανίσεις: 28711 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |