Η σαλάτα αυτή σερβίρεται σε γνωστό bar-restaurant και είναι ένας από τους λόγους που πήγαινα συνέχεια εκεί όταν έμενα Αθήνα. Κατάφερα να την φτιάξω στο σπίτι αρκετά καλά. Υλικά (για ένα μεγάλο πιάτο): - 3-4κ.σ. ελαιόλαδο
- περίπου 15 ντοματίνια Σαντορίνης
- 5-6 φέτες μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.τσ.ψιλοκομμένα μανιτάρια κονσέρβας
- 1 κ.τσ.ελιές πράσινες σε ροδέλες
- 1/2 κ.τσ.κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 4-5 κρίθινα παξιμάδια(Κρητικά ή άλλα)
- κατίκι Δομοκού (τυρί που στη μορφή μοιάζει με γιαούρτι)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: - Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε πρώτα το μπέικον και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, να βγάλουν τα υγρά τους.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή σε τέταρτα και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.
- Τέλος ρίχνουμε τις ελιές και τα παξιμάδια σπασμένα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τα παξιμάδια θα απορροφήσουν τα υγρά κι όταν μαλακώσουν αρκετά εξωτερικά είναι έτοιμο.
- Αδειάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως τη ζεστή σαλάτα με το κρύο κατίκι τοποθετημένο στη μέση.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6792 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |