Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψωμί γεμιστό Νο.03 (Μαγιάτικο!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 02/05/10
.jpg_420

Μια συνταγή που έφτιαξα και μου άρεσε για πικ-νικ και σας την προτείνω...
από το βιβλίο -Δια χειρός- της Νίκης Μερκούρη

Υλικά
  • 1 καρβέλι ψωμί
  • 2 κόκκινες πιπεριές φρέσκιες ψημένες ή σε κονσέρβα μεγάλες
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
  • 2 μεσαίες γλυκοπατάτες
  • 2 κολοκύθια μεγάλα
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 1/3 φλιτζάνι βασιλικό
  • ¼ « παρμεζάνα
  • ¼ « γραβιέρα
  • πουρές από λιαστές ντομάτες πού γίνεται από ανακατεμμένα και κομμένα στο Μούλτι :
  • 1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλιτζανιού θυμάρι
  • ρίγανη
  • 2 κουταλιές σε σπόρους μουστάρδα
  • ¼ φλιτζάνι λάδι
Εκτέλεση
  • Κόβω το επάνω στρόγγυλο μέρος του καρβελιού σαν καπάκι.
  • Βγάζω την ψίχα του ψωμιού.
  • Αλείφω εσωτερικά με πουρέ όλα τα τοιχώματα του καρβελιού, όπως επίσης και το καπάκι.
  • Αλατίζω και ξεπικρίζω τις κομμένες μελιτζάνες και τις στεγνώνω. Κόβω τις γλυκοπατάτες και τα κολοκύθια σε χοντρές φέτες. Τα αλείφω με λάδι και τα βάζω στο γκρίλ να ροδίσουν . Τα στραγγίζω σε χαρτί.
  • Τοποθετώ τα λαχανικά μέσα στο καρβέλι με την εξής σειρά: Πρώτα στρώνω τις πατάτες, τον βασιλικό, πιπεριά , τα κολοκύθια, τα τυριά ανακατεμένα, την μελιτζάνα και λίγο τυρί από πάνω. Σκεπάζω με το καπάκι.
  • Τυλίγω με την μεμβράνη και το κλείνω σε δύο ταψιά ανάμεσα και το βάζω στο ψυγείο για μια (1) νύκτα.
  • Το ψήνω σε ζεστό φούρνο στους 250ο Κελσίου για 15΄ της ώρας.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7877
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/05/10 )