Υλικά (για 4 άτομα) - 2 στήθη ή μπούτια κοτόπουλου
- 3 ώριμες ντομάτες μέτριες και αλεσμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 βανίλιες (αποφλοιωμένες, κομμένες στα 4)
- 3 βερίκοκα ώριμα (χωρίς το κουκούτσι)
- 1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
- 3/4 νεροπότηρου νερό
- αλάτι-πιπέρι οσο νομίζετε
Οδηγίες - Ξεκοκαλίζουμε και κόβουμε μικρά κυβάκια το κοτόπουλο.
- Ρίχνουμε το λάδι στη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει ρίχνουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα.
- Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι.
- Μόλις γίνει χρυσαφί ρίχνουμε τη σαλτσούλα.
- Ανακατεύουμε γρήγορα όλα τα υλικά μαζί και διαλύουμε με το νερό.
- Όταν αρχίσει να "παίρνει" βράση το χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
- Μετά απο 20 λεπτά προσθέτουμε τα φρούτα μας και ανακατεύουμε.
- Αυτά θα αρχίσουν να διαλύονται σιγά σιγά και να χυλώνουν τη σαλτσούλα μας.
- 10-15 λεπτάκια ακόμα και είναι έτοιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα - Η σαλτσούλα συνοδεύει πολύ ωραία ρυζάκι. Έρχεται και ενσωματώνει μέσα της τους κόκκους του ρυζιού και κάνει ωραίες μπουκίτσες.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με γαλοπούλα και τα βερίκοκα με ροδάκινο.
- Ζάχαρη μη βάλετε γιατί έχουν αρκετή τα φρούτα.
- Δε βάζουμε πολλά μπαχαρικά γιατί το φτιάχνουμε συνήθως καλοκαίρι και γίνετε πολύ βαρύ.
- ..Και σαν γνήσιος απόγονος Μικρασιάτισσας γιαγιάς, πάντα το συνοδεύω με μια γενναία μερίδα στραγγιστού γιαουρτιού.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4483 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |