Το ζαρκάδι τρυφερό και τέλεια μαγειρεμένο.Υπέροχη συνταγή! Τα υλικά μας - 1 κιλό ζαρκάδι
- 2 κρεμμύδια μεγάλα
- 1 σφηνάκι ουίσκι
- 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 8-10 κόκκους μαύρο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Μαρινάτα
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
- 3 κουταλιές της σούπαςσόγια σως
- 2 κουταλιές της σούπας. κορν φλαουρ
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
- Μαρινάρουμε το κρέας από το βράδυ με ανακατεύουμε το μέλι, το ξύδι, τη σόγια, το κορν φλαουρ και λίγο νερό,περιχύνουμε το κρέας και το σκεπάζουμε.
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,το πιπέρι και την κανέλα.
- Ρίχνουμε το ουίσκι και το ανάβουμε με ένα σπίρτο (φλαμπέ) προσεκτικά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατόπιν σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να δέσει η σάλτσα.
- Το σερβίρουμε με ρύζι και καρότα σωτέ!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12771 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |