Μια πίτα που δεν θα μείνει ασχολίαστη σε κανένα τραπέζι σας. Υλικά - 1 δόση για φύλλο (από τη συνταγή Κολοκυθόπιτα γλυκιά Νο.02)
- 1 κιλό πράσα
- 10 φέτες μπέικον
- 100 gr κεφαλοτύρι
- 100 gr κασέρι
- 150 gr regato
- 1 λίτρο γάλα
- 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
- Λίγο λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση - Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες και τα βάζουμε σε λίγο νερό να βράσουν 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τ΄αφήνουμε στην άκρη να στραγγίσουν καλά.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα ελάχιστο λαδάκι και σωτάρουμε το μπέικον και μετά ρίχνουμε να πράσα να πιουν τα υγρά τους.
- Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο να ψηθεί τ΄αλεύρι και να μην μας μυρίζει και μετά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα εως ότου πήξει η κρέμα μας.
- Οταν αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε να λιώσουν. Προσθέτουμε και τα πράσα με το μπεικον και ανακατεύουμε καλα εως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
- Ανοίγουμε τα φύλλα μας , δυο κάτω και ρίχνουμε την κρέμα του πράσου και από πανω τελειώνουμε με άλλα δύο φύλλα.
- Χαράζουμε την πίτα μας ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ώσπου η πίτα μας ψήθει πάνω και κάτω καλά.
Παρατηρήσεις
- Αν δεν έχετε κάποιο τυρί μπορείτε να ο παραλείψετε και να συμπληρώσετε με κάποιο άλλο που έχετε
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο φύλλο του εμπορίου αν δεν θέλετε να κάνετε δικό σας.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 10615 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |