Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Νηστίσιμα arrow Κουλουράκια νηστίσιμα της μαμάς
Κουλουράκια νηστίσιμα της μαμάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από anna9   
Τετάρτη, 10/03/10

Γεια σας.

Αυτη τη συνταγη την πηρα απο την μαμα μου και ειναι πολυ καλη καλη νοστιμη και νηστισιμη φτιαξτε τη και θα με θυμηθειτε.

Θα χρειαστουμε :
  • 250 γραμ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
  • μισο ποτηρακι του ελληνικου σπορελαιο
  • μισο ποτηρακι του ελληνικου ρετσινα ή χυμο πορτοκαλι
  • 2 ποτηρια του ελληνικου ζαχαρη (εγω βαζω 1)
  • 1 μπεικιν
  • αλευρι περιπου λιγο παραπανω απο μισο κιλο
Εκτέλεση
  • Παιρνουμε ενα μπολ ριχνουμε τη ζαχαρη, τη ρετσινα ή τον χυμο πορτοκαλιου, το λαδι, το βουτυρο και τελος το αλευρι με το μπεικιν.
  • Δεν θα χρειαστουμε μιξερ, με τα χερακια μας κανονικα (πλαθω κουλουρακια) πλαθουμε το σχημα της αρεσκειας μας και ψηνουμε εως οτου ροδισουν.

Αν θελουμε βαζουμε μαρμελαδα στην μεση και γινονται σαν πτιφουρ, λιωνουμε και κουβερτουρα και πασπαλιζουμε με καρυδια οπως θελετε.

Καλη επιτυχια.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 21336
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 14-03-2010 01:20
 
Πολύ ωραία τα κουλουράκια σου Αννα. Θα τα δοκιμασω με την εκδοχή της ρετσίνας.
 
voula
2. 14-03-2010 09:50
 
Καλημερα voula που να δεις και σε γευση Βγαινουν γυρω στα 60 κομματια τραγανα και παραλληλα μαλακα.Και δεν χρειαζετε ουτε μιξερ .Αμεσως θα ζυμωθει πανευκολα Καλη επιτυχια Περιμενω εντυπωσεις σου,οταν τα φτιαξεις
 
anna9
3. 14-03-2010 13:12
 
όταν λες ποτήρι του ελληνικού τι εννοείς? θα ήθελα να τα φτιάξω αλλά δεν το καταλαβαίνω.
 
labrini58
4. 14-03-2010 18:25
 
Λαμπρινή εννοεί το φλυτζάνι του ελληνικού καφέ (το μικρό)  
Μπράβο Αννα πολύ ωραία τα κουλουράκια σου
 
mariaZ
5. 14-03-2010 21:51
 
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση,θα τα φτιάξω και θα σας πω εντυπώσεις.
 
labrini58
6. 27-03-2010 15:04
 
Μόλις τα έφτιαξα και ειναι φανταστικά μπράβο για την ωραία συνταγή :zzz
 
selini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 10/03/10 )