Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Spaghetti με πλευρώτους και παρμεζάνα
Spaghetti με πλευρώτους και παρμεζάνα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Τετάρτη, 10/03/10
dsc07721_400

Λατρέυω τα πλευρώτους και αυτό το φαγητό είναι πραγματικά απολαυστικό!
Απλό και πιο γρήγορο και από delivery! 
Τα υλικά μας 
  • 10 μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 πακέτο μακαρόνια no 6
  • 50 gr. μαργαρίνη
  • 400 ml. κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 7-8 κλωναράκια μαϊντανο ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι ζουμί από τα μακαρόνια που βράσαμε
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
  • Βάζουμε να μακαρόνια να βράσουν τα μακαρόνια και πριν τα σουρώσουμε κρατάμε 1 φλυτζάνι ζουμί. Κρατάμε τα μακαρόνια ζεστά.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλες λωρίδες και τα σωτάρουμε μαζί με την μαργαρίνη και τον μαϊντανό για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ζουμί από τα μακαρόνια και χαμηλώνουμε την φωτιά.
  • Προσθέτουμε  ένα ακόμη φλυτζάνι νερό και αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά γιατί θα προσθέσουμε και το τυρί.
  • Όταν σχηματιστεί μία αραιή σάλτσα προσθέτουμε την κρέμα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
  • Τέλος προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε με φλύδες παρμεζάνας.
Η συνταγή υπάρχει και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com

Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 20080
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 13-03-2010 10:57
 
wow!!! :eek Λατρεύω τα πλευρώτους!!! 
 
Θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την κρέμα γάλακτος ή να την αντικαταστήσουμε με κάτι λιγότερο παχυντικό; :roll  
 
Ευχαριστούμε:)
 
patata
2. 13-03-2010 12:39
 
Ευχαριστώ πατατούλα !!! 
Λοιπόν μπορεις να μήν βάλεις καθόλου κρέμα,΄σαλτούλα που δημιουργείται από τα μανιτάρια είναι υπέροχη απλά 8α ρίξεις λίγο παραπάνω παρμεζάνα και λίγο γαλατάκι. 
Η 2η λύση είναι κρέμα light (δοκίμασε την Τέλεια)!
 
lovestars
3. 13-03-2010 15:26
 
Να βάλω λίγο σκορδάκι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό; Τι λες;
 
Nena
4. 13-03-2010 16:12
 
Εννοείται!!! Ταιριάζει άψογα!! 
Αν και μαϊντανό έχει  
:grin
 
lovestars
5. 13-03-2010 18:47
 
Θα συμφωνήσω με τη Νένα, θα προσθέσω λίγο σκορδάκι και θα γίνουν μούρλια!!
 
vago
6. 13-03-2010 21:31
 
Τελεια τα μακαρονια σου!!!Μπραβο!!!
 
margarita79
7. 14-03-2010 00:57
 
πολύ ωραία συνταγή! Μπράβο. Πραγματικά γρήγορη.θα βάλω και εγώ σκορδακι και μαιντανο.
 
voula
8. 14-03-2010 09:43
 
Πολύ ωραία τα σπαγγέτι σου, love :)  
Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο με λίγα αλλά καλά υλικά...η αδυναμία μου :zzz
 
Flora
9. 14-03-2010 18:23
 
Εντυπωσιακό και με αγαπημένα υλικά :zzz
 
mariaZ
10. 15-03-2010 12:31
 
Το λάτρεψα !
 
sgr
11. 17-09-2010 22:06
 
Εξαιρετικό! Μία αλλαγή μόνο έκανα επειδή το μαιντανό δεν το προτιμώ γενικώς. Χρησιμοποιήσα θυμάρι φρέσκο μαζί με το κλωνάρι του - το έσβησα με λίγο λευκό κρασάκι και αμέσως έριξα το πρώτο κλωνάρι και το νερό των μακαρονιών μέσα. Λίγη ώρα μετά την κρέμα γάλακτος - αφού είχε παρει την πρώτη βράση της - έριξα και το δεύτερο κλωναράκι. Ότι και να πω είναι λίγο... Επίσης, να τονίσω ότι χρησιμοποίησα λιγότερα από 200 ml κρέμα, και δεν μπορώ να πω ότι η γεύση χολαινε. Άρα, βάζοντας και λιγότερη αλλά και light, μπορεί να γίνει και σχετικά ελαφρύ.
 
gogolana1
12. 12-10-2010 20:26
 
Έφερα σήμερα τα πλευρώτους από το χωριό και αναζητώντας συνταγή για να τα μαγειρέψω μπήκα στο site σας. Η συνταγή είναι εκπληκτική! Βέβαια θέλοντας να αποφύγω τα πολλά λιπαρά, σωτάρησα με λαδάκι, καιγια πιο δεμένη σάλτσα έριξα μια κουταλιά αλευράκι στο τέλος του σωταρίσματος και τότε προσέθεσα το ζωμό των μακαρονιών. Με το σκόρδο και το θυμάρι η γεύση είναι μοναδικη!!
 
magoulianitissa
13. 17-08-2016 16:43
 
ωραίο φαίνεται θα το δοκιμάσω
 
elenipapanik

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 01/07/10 )