Πολυ νόστιμα και τραγανά μπισκοτάκια τα οποια μου προτεινε η φιλη μου η Κικη. Αν τα φτιαξετε σε καρδουλες γινονται ερωτευμένα! Η συνταγη ειναι απο την Ελαίς. Υλικά
- 350 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
- Αμυγδαλα ολόκληρα για γαρνιτούρα(προαιρετικα)
- 100 γρ. αλεσμένη αμυγδαλοψιχα
- κρόκους από 2 αυγα
- 120 γρ. ζαχαρη αχνη
- σοκολάτα κουβερτουρα
- 250 γρ. βιταμ
Εκτέλεση
- Χτυπάτε σε μπολ το βιταμ με τη ζάχαρη και τους κρόκους ώσπου να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και το αλεύρι και ζυμώνετε ώσπου να έχετε ζύμη λεία και ομοιογενή.
- Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο ½ ώρα περίπου.
- Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. και την κόβετε με κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς.
- Τοποθετείτε τις καρδιές σε λαμαρίνα με λαδόκολα και μπήγετε στην κάθε μία από μισό αμύγδαλο αν θελετε (εγώ δεν εβαλα).
- Τις ψήνετε 15 με 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.
- Αν θέλετε μπορείτε να βουτήξετε τις καρδιές όταν κρυώσουν σε λιωμένη κουβερτούρα.
Καλη Επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 8326 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |