Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Μπακαλιάρος στο φούρνο με κρεμμύδια
Μπακαλιάρος στο φούρνο με κρεμμύδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από lianta   
Πέμπτη, 04/02/10
dsc00519

Όταν για πρώτη φορά πήγα να γνωρίσω τα πεθερικά μου, μέσα στα 2-3 φαγητούλια που υπήρχαν στο τραπέζι ήταν και αυτό. Δεν είχα ξανά φάει ποτέ κάτι ανάλογο και όταν το είδα, δεν μου πολυάρεσε σαν ιδέα. Έπρεπε όμως να δοκιμάσω......

Η αλήθεια είναι ότι ξετρελάθηκα με την θεσπέσια γεύση του.

Το φτιάχνω πλέον πολύ συχνά, γιατί ο λατρεύουν και οι κόρες μου. Προτιμούν τον μπακαλιάρο έτσι μαγειρεμένο κι όχι στο τηγάνι.

Έτσι λοιπόν, σκέφτηκα να σας τον προτείνω, γιατί ήταν και το σημερινό σπιτικό μας φαγητό.

ΥΛΙΚΑ
  • 1-1 1/2 κιλού μπακαλιάρος παστός με κόκκαλο (κατά προτίμηση), κομμένος σε μερίδες και ξαλμυρισμένος, με τον γνωστό τρόπο.
  • 1 κρεμμύδι ξερό, μεγαλούτσικο, ψιλοκομμένο
  • 2 δεματάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο
  • 5 χοντροκομμένες μεγάλες πατάτες
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι * καθόλου*
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα με μήκος περίπου 2 εκατοστών.
  • Σε τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε ελαφρά πρώτα το ξερό κρεμμύδι και κατόπιν τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το πράσο.
  • Σε ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο, στρώνουμε τις χονδροκομμένες πατάτες, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολλά κενά. Έπειτα,στρώνουμε τα ξαλμυρισμένα κομμάτια του μπακαλιάρου και ένδιάμεσα, τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια μας με το ελαιόλαδό τους.
  • Κόβουμε ψιλές φετούλες το λεμόνι και τις τοποθετούμε πάνω από κάθε κομμάτι μπακαλιάρου, ώστε να μην φαίνεται το κρέας του.
  • Τέλος, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και το ψήνουμε περίπου μιάμιση ώρα στους 180 βαθμούς. Προς το τέλος του ψησίματος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα το φαγητό.
Σερβίρεται και με σκορδαλιά, αν θέλετε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 13340
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 08-02-2010 17:03
 
Πολύ ωραίο πρέπει να είναι αυτό το φαγητό! Μου αρέσει ο μπακαλιάρος όπως και να είναι.Ετσι δεν τον έχω δοκιμάσει.
 
voula
2. 08-02-2010 19:23
 
voula....την καλησπέρα μου....! 
Να το δοκιμάσεις ανεπιφύλακτα.....είναι πεντανόστιμο και συνδιάζονται τέλεια η γεύση του μπακαλιάρου με τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. 
Έρχονται και μέρες νηστίας.... ;)
 
lianta

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 30/03/10 )