Αφιερωμένο στην φίλη μου το μαργαριτάρι (margarita79)
Υλικά: - 160γρ. Αλεύρι
- 30γρ. Ζάχαρη άχνη
- 30γρ. Αμύγδαλα (στο μπλέντερ)
- 125γρ. Βούτυρο
- 4 κ.σ. νερό (κρύο)
- ½ κ.γ. αλάτι
- 4 αχλάδια
Για την στρώση σοκολάτας: - 100γρ. Σοκολάτα (ό,τι θέλουμε)
- 50γρ. Βούτυρο
- 5 κ.σ. νερό (κρύο)
- 1 αυγό
- 150γρ. Ζάχαρη
- 50γρ. Αλεύρι
- 1 κ.σ. βανίλια
Εκτέλεση: - Παίρνουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι, τα αμύγδαλα και 4 κ.σ. νερό και χτυπάμε και το αφήνουμε μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο.
- Έπειτα παίρνουμε την φόρμα της τάρτας και απλώνουμε αφού έχουμε βουτυρώσει πρώτα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και απλώνουμε πάνω στην ζύμη (τα κόβουμε στην μέση). Βάζουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Τώρα λιώνουμε 50γρ. Βούτυρο με την σοκολάτα. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο. Παίρνουμε ένα μπολ κι ανακατεύουμε το αυγό με την ζάχαρη και την βανίλια και προσθέτουμε σιγά σιγά την λιωμένη σοκολάτα.
- Τέλος προσθέτουμε τις 5 κ.σ. νερό και το αλεύρι. Έπειτα στρώνουμε στην τάρτα μας πάνω από τα αχλάδια και ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 15 λεπτά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 5490 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |