Εκμέκ Κανταΐφι Νο.05 (εύκολο με φυστικι αιγίνης) |
|
Έχει υποβληθεί από margarita79
|
Κυριακή, 31/01/10 |
Σελίδα 1 από 2 Το εκμεκ μας αρεσει πολυ στο σπιτι και συνηθως φτιαχνω την οικογενειακη μας συνταγη αλλά αυτη τη φορα εκανα την ευκολη εκδοχη της.Ελπιζω να σας αρεσει. Υλικά
- 500 γρ.φύλλο καταιφι
- 250 γρ.βουτυρο lurpak (σκληρό)
- 1 φακελος κρεμα ζαχαροπλαστικης γιωτης
- 2 φακελοι σαντιγυ garni
- 100 gr.ψιλοκομμενο αναλατο φυστίκι αιγίνης
Για το σιρόπι - 1 κιλο ζάχαρη
- 800γρ νερο
- 1 κ.σ λεμονι
- Φλουδα λεμονιου
Εκτέλεση - Βαζουμε το καταιφι σε μεγαλο πυρεξ και το ανοιγουμε με το χερι μας να αφρατεψει.
- Το περιχυνουμε με το βουτυρο το οποιο εχουμε λιωσει.
- Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο με αντιστασεις πανω κατω στους 150 βαθμους για σχεδον 2 ωρες μεχρι να το δουμε να χρυσίσει ομοιομορφα.
- Εντωμεταξυ εχουμε φτιαξει το σιροπι βραζοντας ολα τα υλικα για 6-7 λεπτα.(Το σιροπι ισως σας φανει πολυ αλλα ειναι απαραιτητο!θα το πιει όλο).
- Αφηνουμε το σιροπι να κρυωσει εντελως και μολις ειναι ετοιμο το καταιφι μας,πασπαλιζουμε τριμμενο φυστικι αιγινης και σιροπιαζουμε το καυτο καταιφι με κρυο σιροπι.
- Αφηνουμε να πιει το σιροπι και να κρυωσει εντελως.
- Ετοιμαζουμε τη σαντιγυ και την κρεμα ζαχαρπλαστικης συμφωνα με τις οδηγιες και αναμιγνυουμε την κρεμα με σπατουλα με τη μιση σαντιγυ.
- Απλωνουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης,απο πανω την υπολοιπη σαντιγυ και πασπαλιζουμε το υπολοιπο φυστικι.
Καλή Επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (41) | Εμφανίσεις: 43869 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 07/02/10 )
|