Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κρέπες σολωμού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Κυριακή, 10/01/10
krepes_solomou_400
Υλικά:
  • 3 αυγά
  • Λίγο αλάτι
  • 75γρ. Αλεύρι
  • Μπέικιν στην μύτη του μαχαιριού
  • 150μλ. Γάλα
  • 5 κουτ. Σούπας σόδα (όχι την σκόνη, αυτήν που πίνουμε)
  • 2 κουτ. Σούπας βούτηρο
  • 400γρ. Φιλαδέλφια
  • 2 κουτ. Σούπας γάλα
  • Μισό ματσάκι σχοινόπρασο
  • 1 κουτ. Γλυκού κρένο
  • 400γρ. Καπνιστό σολωμό
Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυτά με το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τα 150μλ γάλα. Χτυπάμε και τα αφήνουμε 20 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε την σόδα.

Παίρνουμε ένα τηγάνι και αλείφουμε με το βούτηρο και κάνουμε 4-5 κρέπες.

Σε ένα μπολ βάζουμε την φιλαδέλφια, 2 κουτ. Γάλα και ανακατεύουμαι. Προσθέτουμε το κρένο και το σχοινόπρασο. Έπειτα αλείφουμε το μείγμα στις κρέπες μας και από πάνω βάζουμε τον καπνιστό σολωμό. Τα κάνουμε ρολό και βάζουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε κόβοντας σε φετούλες.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 10223
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 12-01-2010 11:23
 
Το κρένο τι είναι;;;
 
xanthibax
2. 12-01-2010 13:13
 
Καταπληκτική φωτογραφία!!! αλλά την ίδια ερώτηση έχω και εγώ με την xantibax...
 
marylou
3. 13-01-2010 09:43
 
το κρενο χρησιμοποιείτε στην Γερμανία πολύ στην μαγειρική που έχει σχέση με το ψάρι...εκεί το βρίσκω σε μορφή αλοιφής...εδώ δεν έχω ψάξει ακόμη αν υπάρχει, αλλά μπορείτε να αλείψετε και κάποια άλλη αλοιφή που σας αρέσει και ταιριάζει με τον σολωμό!
 
sardelaki
4. 13-01-2010 09:49
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
 
xanthibax
5. 14-01-2010 11:49
 
Eξαιρετική παρουσίαση ! τρελλαίνομαι για σολωμό...το τυρί τύπου Φιλαδέλφεια ταιριάζει απόλυτα με σνακ που περιέχουν σολωμό. Μπράβο sardelaki !
 
ata
6. 18-01-2010 10:52
 
Πολύ ωραία συνταγή και μου αρέσει κ η πρόταση σερβιρισματος! :)
 
lovestars

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/02/12 )