Υλικά - 10 μανταρίνια
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. μέλι
- 2-3 ξυλαράκια κανέλας
- γαρύφαλα
- 750ml τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)
Εκτέλεση Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα μανταρίνια. Τα χαράζουμε βαθιά σε 4-5 πλευρές και σε κάθε μία βάζουμε από ένα γαρυφαλάκι. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το τσίπουρο σε χαμηλή φωτιά και λιώνουμε τη ζάχαρη και το μέλι. Το ρίχνουμε μέσα στα μανταρίνια καθώς επίσης και τις κανέλες. Αφήνουμε να κρυώσει και κλείνουμε καλά. Τοποθετούμε το βάζο μας σε δροσερό και σκιερό μέρος και το ξεχνάμε για 20-25 μέρες. Σουρώνουμε σε μπουκάλια και ...στην υγειά μας! Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 14175 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |