Παραδοσιακό Δανέζικο χριστουγεννιάτικο θερμαντικό ποτό !! Υλικά - 0,250 λίτρου νερό
- 3 κανελόξυλα
- 20 γαρίφαλα
- 2 λίτρα ξηρό κόκκινο κρασί
- 0,750 λίτρου κρασί πορτό
- 0,250 λίτρου ρούμι
- 0,250 λίτρου μπράντι {κονιάκ}
- 250 γραμμάρια σταφίδες,
- 150 γραμ ψιλοκομμένα αμύγδαλα,
- 50 γραμ. ζάχαρη,
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες.
|
|
Εκτέλεση Σ’ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύω το νερό τα κανελόξυλα και τα γαρίφαλα Σκεπάζω και αφού πάρουν βράση χαμηλώνω την φωτιά και σιγοβράζω για 30 λεπτά .Τα σουρώνω και τα βάζω σε μεγάλη κατσαρόλα . Προσθέτω το κρασί το πορτό το ρούμι και το μπράντι. Έπειτα τις σταφίδες τα αμύγδαλα και την ζάχαρη, και βάζω σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά και προσέχω να μην πάρει βράση. Αδειάζω σε ένα ζεσταμένο μπολ του πάντς και γαρνίρω με τις φέτες του πορτοκαλιού. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 5250 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |