Σελίδα 1 από 2 Μαρμελαδίτσα εύκολη και απλή Υλικά - μήλα 1 κιλό (περίπου 3-4 μήλα)
- 800 γρ. ζάχαρη
- 1-2 κ.γ. κανέλα
- χυμό απο μισό λεμόνι
| |
Εκτέλεση Κόβουμε τα μήλα στην μέση και αφαιρούμε κοτσάνια και κουκούτσια με το μαχαίρι μας και ξεφλουδίζουμε (εγώ αφήνω ένα μήλο με το φλούδι αφού το έχω πλύνει για να πάρει χρώμα η μαρμελάδα). Βάζουμε τα μήλα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε απο πάνω την ζάχαρη. Σκεπάζουμε την κατσαρολα και την βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Το πρωί βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά και ρίχνουμε την κανέλλα (ανακατεύουμε κάθε τόσο) (τα μήλα έχουν βγάλει τους χυμούς τους με την ζάχαρη και καραμελώνονται με το βράσιμο) Κατόπιν κατεβάζουμε απο την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει μετά ξαναβάζουμε στην φωτιά για 5 λεπτά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού (λειτουργεί ως συντηριτικό) και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη. Βάζουμε σε αποστηρωμένα βάζα στο ψυγείο Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 27127 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|