Κοτόπουλο με σάλτσα φέτας και πιπεριές φλωρίνης |
|
Έχει υποβληθεί από margarita79
|
Τετάρτη, 21/10/09 |
Σελίδα 1 από 2 Υλικά - 500γρ.Φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
- 150γρ.κρεμα γάλακτος
- 70-90γρ.περίπου τυρί φέτα
- 4-5 πιπεριές φλωρίνης απο βάζο
- 1 κ.γ κέτσαπ
- 1-2 κ.σ λάδι ή βουτυρο
- 1 κ.σ κονιακ ή κοκκινο κρασί
- Αλατι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση - Σωτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι ή στο βουτυρο(να ειναι ελαχιστο,το φαγητο δε θελουμε να εχει λαδια) μεχρι να παρει λιγο χρώμα. Ριχνουμε αλάτι και πιπερι. Το σβήνουμε με το κρασι ή το κονιακ,προσθετουμε ελαχιστο νερο και αφηνουμε να μαγειρευτει μεχρι να εξατμιστουν τα υγρα και να ροδισει καλά.
- Σε μια κατσαρολα βαζουμε την κρεμα με την φετα τριμμενη με το χερι μας να ζεσταθει μεχρι να λιωσει η φετα,Προσθετουμε λίγη πάπρικα και ενα κουταλακι κετσαπ.
- Στο μουλτι πολτοποιουμε πολυ καλα τις πιπεριες φλωρινης και τις προσθετουμε στην κατσαρολα με τη φετα και την κρεμα (αν δουμε οτι η φετα δεν εχει λιωσει καλα τοτε τα βαζουμε ολα μαζι στο μουλτι για να εχουμε μια κρεμωδη υφη).
|
| - Ανακατευουμε καλα και αφηνουμε να παρει λιγες βρασεις μεχρι να δέσει η σαλτσα.
- Περιχυνουμε το κοτοπουλο και αναβουμε το μάτι να παρουν ολα μαζι άλλη μια βραση και να δεσουν οι γευσεις.
- Σερβιρουμε με πατατες τηγανιτες,ρυζι ή μακαρόνια
Καλή επιτυχία!! | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 17884 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 29/10/09 )
|