Υλικά - 1 λίτρο γάλα
- 160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 240 γρ. ζάχαρη
- φλούδα απο 1 λεμόνι
- 1 ξυλο κανέλλας
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό για να αλλείψουμε την πίτα μας
- ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με κανέλλα για πασπάλισμα
| |
Εκτέλεση - Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το γάλα με την φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλλας
- Αφού αρχίσει να βράζει το γάλα μας βγάζουμε την φλούδα και το ξύλλο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι το οποίο ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε (σε σιγανή φωτιά) μέχρι να δέσουν τα υλικά μας.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε το μείγμα μας και στρώνουμε απο επάνω το άλλο φύλλο.
- Αλλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει η πίτα μας
- Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα
Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 6960 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |