Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Λαζάνια με ντομάτα και μοτσαρέλα
Λαζάνια με ντομάτα και μοτσαρέλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από margkw   
Κυριακή, 23/08/09

Εύκολο, γρήγορο και σχετικά ελαφρύ φαγητό... Νοστιμότατο..    

Υλικά
  • 1 πακέτο λαζάνια (έτοιμα για ψήσιμο)       
  • 1 κουτάκι Pumaro (ή οποιονδήποτε πελτέ τομάτας προτιμάτε-για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να τρίψετε στο multi 4-5 τομάτες.
  • Αλάτι,πιπέρι,λίγο βασιλικό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 7 μπαλάκια  φρέσκιας μοτσαρέλας
  • 300-350 γραμμάρια Έμενταλ
Εκτέλεση
  • Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας τα κρεμμύδια.Τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα με λίγο νεράκι ίσα για να μαραθούν.Προσθέτουμε την τομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.Βάζουμε το λάδι (κατά βούληση-εγώ βάζω 2-3 κουταλιές της σούπας) και τα μυρωδικά.Στο τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10-15 λεπτά.Προσθέτουμε τα 3 από τα 7 μπαλάκια μοτσαρέλας μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  • Τα υπόλοιπα 4 μπαλάκια τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.Στο πυρέξ μας τώρα στρώνουμε μια στρώση από λαζάνια, μια στρώση σάλτσα και απλώνουμε και μερικά από τα κομματάκια μοτσαρέλας ομοιόμορφα.Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια , η σάλτσα και η μοτσαρέλα.Τέλος  απλώνουμε στην κορυφή το έμενταλ ώστε να λιώσει κατά το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 45' περίπου.Κατά το ψήσιμο καλό είναι να έχουμε σκεπασμένο το πυρέξ με αλουμινόχαρτο ώστε να μην ξεραθούν τα λαζάνια.Το αφαιρούμε τα τελευταία 10' για να ροδίσει το τυρί.  

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 18241
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 08/01/10 )