Αυτά τα γλυκάκια είναι πανεύκολα, πολύ νόστιμα και γίνονται ανάρπαστα!
Υλικά (για 8 γλυκάκια) - 2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας
- 400 γραμ. ροδάκινα κομπόστα (μισό ροδάκινο για κάθε γλυκάκι)
- 150 γραμ. αμυγδαλόπαστα
- 1 αυγό χτυπημένο
- 3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα
- αμυγδαλάκια φιλέ
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνουμε καλά τα φύλλα σφολιάτας.
- Τα κόιβουμε στα4 και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σ ένα μπαλάκι ζύμης, συνολικά 8 μπαλάκια.
- Πιέζουμε κάθε μπαλάκι στο κέντρο ώστε να σχηματιστεί λακουβίτσα και ανοίγουμε τη ζύμη κυκλικά γύρω γύρω στο μέγεθος που θέλουμε (να χωράει μισό ροδάκινο).
- Μέσα σε κάθε λακουβίτσα βάζουμε λίγη αμυγδαλόπαστα και από πάνω μισό ροδάκινο με το φουσκωτό μέρος προς τα πάνω.
- Αλείφουμε τα γλυκάκια με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με την άχνη και μετά με τα αμύγδαλα φιλέ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε, τα αλείφουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και τα σερβίρουμε ζεστά.
Τip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ροδάκινα από κονσέρβα ή φρέσκα ροδάκινα που θα κάνουμε κομπόστα μόνοι μας, όχι πολύ βρασμένα όμως να μη μας λιώσουν.
Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5567 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |