Υλικά Για την ομελέτα
- 4 αυγά
- 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος / ή γάλα εβαπορέ (προαιρετικό)
- 1 κ.σ. νερό
- 60 γρ. γραβιέρα / ή κεφαλοτύρι / ή οτιδήποτε σκληρό τυρί (όχι φέτα)
- Αλάτι - Πιπέρι
Για την γέμιση
- 1 Πιπεριά κόκκινη
- 1 Πιπεριά πράσινη
- 2 κ.σ. μανιτάρια κονσέρβα
- 5 φέτες ζαμπόν / γαλοπούλα / μπεϊκον (ή ό,τι αλλαντικό σας βρίσκεται ακόμα και υπολείμματα ψητού / βραστού κοτόπουλου κλπ)
|
|
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για την ομελέτα (αλατοπίπερο κατά βούληση) και περιχύνουμε σε ελαφρά λαδωμένο τηγάνι που έχει κάψει.
- Ωστόσο ψιλοκόβουμε τις μισές πιπεριες .
- Μόλις ετοιμαστεί η μια πλευρά γυρνάμε την ομελέτα απο την άλλη και επάνω στην ψημένη πλευρά τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης στην μισή πλευρά (αν θέλουμε τα μπορούμε να τα σοτάρουμε με λίγο λαδάκι για να μαλακώσουν)
| | - Μόλις ετοιμαστεί και η κάτω πλευρά διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση (αφήνουμε να φαίνεται λίγο απο την γέμιση)
- Ντεκοράρουμε με ότι υλικά θέλουμε
Εγώ έχω χρησιμοποιήσει ντομάτα, τις υπολοιπες πιπεριές και φέτα που την έτριψα και τα πασπάλισα με πιπεράκι
| |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8309 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |