Υλικά Για το ρολό - 1/2 κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο
- 6 φέτες μπέικον
- 2 πιπεριές φλωρίνης από βάζο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
για τη γέμιση - 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1/2 στήθος κοτόπουλο σε κιμά ή πολύ ψιλοκομμένο
- 1 μικρο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 3 κ.σ. φρυγανιά
- 1/3 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Για την επικάλυψη - 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση Για τη γέμιση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το θυμάρι και το μαϊντανό.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ρίχνουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Για το ρολό Ζυμώνουμε το ρολό κατά τον γνωστό τρόπο. Βάζουμε όλο τον κιμά επάνω σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και τον απλώνουμε ομοιόμορφα. Στρώνουμε τις φέτες το μπέικον και τις πιπεριές.
| | Σηκώνουμε το αλουμινόχαρτο με προσοχή και από τις δύο μεριές και τα ενώνουμε στο κέντρο. Το στρώνουμε με τα χέρια μας για να γίνει ομοιόμορφο. Το κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει. Παίρνουμε με προσοχή το μισό ρολό και το βάζουμε να πάρει λίγο χρώμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το άλλο μισό. | | Συναρμολόγηση Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας επάνω σε χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε το μείγμα των μανιταριών καλά (αφήνοντας 1-2 πόντους γύρω από το φύλλο). | | Τοποθετούμε τα δύο κομμάτια ρολό και κλείνουμε τη σφολιάτα με προσοχή χρησιμοποιώντας το χαρτί ψησίματος. | | Μεταφέρουμε το ρολό σε λαδωμένο ταψί ή πιρέξ και το περνάμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου, στους 180 βαθμούς με αέρα για 1.30 ώρα. | | Καλή σας όρεξη! | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 8055 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |