Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Νιόκι Νο.01 με σάλτσα Στρογγανώφ
Νιόκι Νο.01 με σάλτσα Στρογγανώφ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Mary   
Κυριακή, 28/06/09
p6250027_400_400
Υλικά:

για τα νιόκι:

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

για τη σάλτσα:

  • 150 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 2 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 4-5 μπαχάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

για τα νιόκι:

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις καθαρίζετε και τις περνάτε από το μύλο του πουρέ. Προσθέτε το αυγό, τα 200 γρ. αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
p6250007_400
Ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι στον πάγκο εργασίας σας. Βάζετε το ζυμάρι στον πάγκο και αρχίζετε να το ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι που υπάρχει εκεί.
Κάνετε ένα μπαστούνι όλο το ζυμάρι. Κόβετε 1 φέτα ζυμαριού και την πλάθετε σε μακρύ κορδόνι. Κόβετε μικρά κομμάτια περίπου 2 εκατ.
p6250018_400
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα νιόκι και τα ανακατεύετε. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Περίπου 8-10 λεπτά.
p6250021_400
 Για τη σάλτσα:

Βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν ελαφρά. Προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τον πελτέ, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, τα μπαχάρια και 1/2 φλυτζάνι νερό και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πιεί όλα τα υγρά.

p6250030_400

Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. Ρίχνετε τη σάλτσα στα νιόκι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7480
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 29-06-2009 16:47
 
Δεν έχω φτιάξει ποτέ μου νιόκι. Πάντα το θεωρούσα δύσκολο φαγητό. Πάντως φαίνονται νοστιμότατα.
 
vago
2. 29-06-2009 23:12
 
εγω τα νιοκι δεν τα ηξερα καν ..τα πρωτοδοκιμασα σε μασοσυναντηση και μου αρεσαν πολυ!μπραβο μαιρη για την εκτελεση φαινονται τελεια!
 
margarita79
3. 30-06-2009 10:20
 
Ούτε εγώ έχω δοκιμάσει νιόκι ποτέ μου αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα, φαίνονται πεντανόστιμα. Σε περίπτωση που δεν θέλω να τα βράσω όλα, διατηρούνται στην κατάψυξη και για πόσο καιρό?
 
soultana
4. 30-06-2009 12:25
 
Ούτε που ξέρω soultana αν διατηρούνται στην κατάψυξη. Και γω πρώτη φορά τα έφτιαξα. Ξέρω όμως ότι πωλούνται και φρέσκια νιόκι στα ψυγεία, οπότε μάλλον μπορούν να ψυχθούν. Για να καταψυχθούν δεν ξέρω. Πάντως η δόση που δίνω είναι λίγη... δε νομίζω ότι θα περισσέψουν για κατάψυξη, εκτός αν θες να τα έχεις έτοιμα σε περίπτωση που θέλεις να βράσεις λίγα... Αν το δοκιμάσεις, πες μας. Θέλω και γω να ξέρω! :)
 
Mary
5. 29-10-2009 12:14
 
Απλά καταπληκτικά Μαίρη...
 
engineer
6. 01-02-2010 09:36
 
Επιτέλους βρήκα χρόνο να φτιάξω τα νιόκι, τα οποία βγήκαν πεντανόστιμα. Τα έφτιαξα με κόκκινη σάλτσα γιατί δεν είχα πολύ χρόνο αλλά είναι γευστικά ακόμη και με σκέτο τυρί! Την επόμενη φορά όμως θα δοκιμάσω και τη σάλτσα σου. Έφτιαξα μεγαλύτερη ποσότητα για να δοκιμάσω να τα καταψύξω αλλά αποτυχώς γιατί κόλλησαν μεταξύ τους και έγινε ένα ζυμάρι. Γενικά η ζύμη κόλλαγε λίγο, έτσι πρέπει να έιναι?
 
soultana
7. 02-02-2010 15:11
 
Χαίρομαι soultana που σου άρεσαν και σε ευχαριστώ για την πληροφορία ότι δεν καταψύχονται τελικά! 
Όσο για το ζυμαράκι όντως κολλάει λίγο. Εγώ ρίχνω μπόλικο αλεύρι στον πάγκο και πλάθω εκεί τα κορδόνια με πολύ απαλές κινήσεις.
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )