Σελίδα 1 από 2 Καρυδόπιτα... ένα αγαπημένο γλυκό, η συνταγή που θα αναφέρω δεν είναι το κλασικό κέικ καρύδι που φτιάχνουν συνήθως με λίγο σιρόπι... είναι πραγματικά η τέλεια καρυδόπιτα που μου την έμαθε η μαμά της φίλης μου της Κατερίνας, ένας σοβαρός λόγος που όλοι πηγαίναμε στα πάρτυ που έκανε....! ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ: - 12 αυγά
- 2 κούπες ζάχαρη (ταιριάζει και η καστανη ζάχαρη)
- 2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
- 3 κουταλάκια του γλυκού bakin-powder
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σκόνη
- 3 κούπες καρύδι ψιλοκομμένο
για το σιρόπι - 6 ποτήρια νερού νερό
- 5 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 7-8 κουταλιέςτης σούπας κονιάκ
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ: - Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν περίπου 4-5 λεπτά και προσθέτουμε τα υλικά κατά σειρά.
- Όταν ολοκληρώσουμε το μείγμα, το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί μεσαίου μεγέθους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα..
- Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μέχρι να βράσουν και να δέσει το σιρόπι.
- Τέλος περιχύνουμε την καρυδόπιτα, πρέπει να προσέξουμε το σιρόπι να πάει παντού γι αυτό το κάνουμε σιγά σιγά και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
tips: μπορείτε να σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό βανίλια και σιρόπι σοκολάτα ! Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 51801 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|