Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρνί ή κατσίκι Αγροτικό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από MAROULA   
Πέμπτη, 18/06/09
dsc00010_400

Είναι Είναι συνταγή της πεθεράς μου και αγαπημένο πιάτο της οικογένειας.
Ιδανικό όταν έχετε καλεσμένους. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!

Υλικά
  • φύλλο κρούστας
  • 250 γραμμάρια κρέας μπούτι (αρνί ή κατσίκι) για κάθε μερίδα
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι, τυρί κίτρινο, ρίγανη 
Εκτέλεση

dsc00013_400Κόβετε το κρέας σε μερίδες(μαζί με το κόκκαλο) και το ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και το  λάδι.
Το πασπαλίζετε με αλάτι,πιπέρι και ρίγανη.
παίρνετε ένα φύλλο κρύστας και το διπλώνετε στα τέσσερα.Τοποθετείτε στο κέντρο ένα κομμάτι κρέας και από πάνω άνα κομμάτι τυρί(edam βάζει η γιαγιά) και το τυλίγεται μέσα στο φύλλο ώστε να γίνει ένα μικρό δεματάκι.Κάνετε το ίδιο για όλα τα κομμάτια κρέατος που έχετε.
Τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί με την άκρη του φύλλου προς τα κάτω για να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.
Αλείφετε την επιφάνεια του φύλλου με λάδι.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου έως ότου το κρέας ψηθεί και το φύλλο να γίνει χρυσόξανθο.

Καλή σας όρεξη!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7678
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 25-01-2010 19:46
 
:p
 
maroula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 10/04/11 )