Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Τορτελίνια πικάντικα με γαριδάκια και σάλτσα μπανάνας
Τορτελίνια πικάντικα με γαριδάκια και σάλτσα μπανάνας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Πέμπτη, 18/06/09
dsc04766

Πολύ νόστιμο και ξεχωριστή γεύση,τα γαριδάκια δένουν άψογα με τα τορτελίνια όπως και η σάλτσα μπανάνας,η οποία είναι πικάντικη και λίγο γλυκιά και αντισταθμίζεται γευστικά με το τυρί.

Υλικά
  • 1 πακέτο τορτελίνια με γέμιση τυρί
  • 250 gr. γαριδάκι καθαριμένο μεσαίο μέγεθος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 200 gr. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι ντοματοπελτέ
  • ½ κουταλιά της σούπα σάλτσα μπανάνας (το βρίσκεται σε κατάστημα ασιατικών προϊόντων εναλλακτικά χρησιμοποιήτε σάλτσα τσίλι με ¼ κουταλάκι ζάχαρη)
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια σώς
  • 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπόλ βάζουμε το γαριδάκι και το περιχύνουμε με την σόγια σώς και το ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε την πιπεριά και την προσθέτουμε και αυτήν.Τοποθετούμε το μπόλ στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  • Ετοιμάζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες ,προσέχουμε να μήν μας παραβράσουν.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το μείγμα με τις γαρίδες και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σωτάρουμε 3-4 λεπτά.
  • Σβήνουμε με κρασί ,προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και την σάλτσα μπανάνας και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ,την παρμεζάνα και τα τορτελίνια,σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και προς το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  • Σερβίρουμε τα τορτελίνια σε μεγάλη πιατέλατα και τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6261
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 27/05/10 )