Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πορτοκαλογλυκό με σοκολάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 04/06/09
Ευρετήριο άρθρου
Πορτοκαλογλυκό με σοκολάτα
Σελίδα 2
port_400

Το γλυκάκι αυτό είναι η "περπατόπιτα" του Γρηγόρη μας! Υπαρχει ένα έθιμο σύμφωνα με το οποίο όταν το παιδί κάνει τα πρώτα του βήματα η μητέρα φτιάχνει ένα γλυκό και του δίνει να δοκιμάσει. Εκείνο μετά την πρώτη κουταλιά γλυκαίνεται τόσο που έρχεται περπατώντας για να του δώσουμε κι άλλο.Η "περπατόπιτα" μπορεί να είναι ένα οποιοδήποτε γλυκό .Εγώ αποφάσισα  να φτιάξω  με τη σειρά μου το γλυκό που έφτιαξε κάποτε η μητέρα μου όταν εμείς κάναμε τα πρώτα μας βήματα. Το άλλαξα λιγάκι και ορίστε το αποτέλεσμα. Είναι ένα ελαφρύ, δροσερό και πολύ νόστιμο γλυκό!

Υλικά (για φόρμα 26εκ.)
  • Σαβαγίαρ μπισκότα(περιπου 36 μακρόστενα)
  • ½ πακέτο(100 γρ) κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα(γιώτης)
  • 1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια(γίωτης)
  • Χυμός πορτοκαλιών για να βρέξουμε τα σαβαγιαρ ή λικέρ grand mariner
  • 3 φλιτζάνια γάλα

Για την κρέμα πορτοκαλιού

  • 3  φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
  • 4,5 κ.σ κορν φλαουρ
  • 3 κ.σ ζάχαρη(ή και παραπάνω αν τα πορτοκάλια είναι ξινά)

Για το γαρνίρισμα

  • Σαντιγύ
  • Φέτες πορτοκαλιού
p6040055_400
Εκτέλεση

Βάζουμε μόνο το στεφάνι από μια φόρμα που κουμπώνει σε μεγάλη πιατέλα και φροντίζουμε να παταει καλά

Βουτάμε με γρήγορες κινήσεις τα σαβαγιαρ σε χυμό πορτοκαλιού ή σε λικέρ ισα να βραχούν και τα στρώνουμε στον πάτο.Φροντίζουμε να μην έχουμε κενά και καλύπτουμε τις τρύπες με σπασμένα σαβαγιαρ

p6040056_400

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα σοκολάτας με 1 φλιτζάνι γάλα και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα

Βάζουμε άλλη μια στρώση σαβαγιαρ πάλι ελαφρά βρεγμένα.

Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια και την απλώνουμε από πάνω.

p6040060_400

Σε κατσαρολακι βάζουμε τα 2,5 από τα τρία φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί και στο υπόλοιπο μισό φλιτζάνι διαλύουμε το κορν φλαουρ.

Ρίχνουμε το πορτοκάλι με το κορν φαλουρ στην κατσαρόλα και ανακτευουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

p6040064_400

Αφήνουμε να χλιαραινει και αδειάζουμε πάνω από την κρέμα βανίλιας.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και ξεφορμάρουμε  (αφου πρωτα χαραξουμε γυρω γυρω με ένα μαχαιρακι) όταν έχει κρυώσει καλά.

Απλώνουμε στα πλαϊνά σαντιγύ και στολίζουμε με φέτες πορτοκαλιού και ροζέτες σαντιγύ.

p6040099_400

 Η μητέρα μου το έφτιαχνε σε πυρέξ  και πολλές φορές αντί για σαβαγιαρ έβαζε μπισκότα πτι μπερ.Αν το κανετε σε μεγαλο πυρεξ θα χρειαστειτε ολοκληρο το φακελακι της κρεμας σοκολατας  απλά φροντιστε το σκευος να ειναι βαθυ και να χωράει τις στρώσεις.

Επίσης στην κρέμα πορτοκαλιού αντί για κορν φλαουρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άνθος αραβοσίτου απλά η κρέμα μας γίνεται λίγο πιο θολή

Καλή επιτυχία!! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (42) | Εμφανίσεις: 39906
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (27)
16. 06-06-2009 11:00
 
Καλούς δρόμους να έχει το βλαστάρι σου και καλές αντοχές για σας ;)  
Η περπατόπιτα φαίνεται απλά καταπληκτική!! 
Θα την δοκιμάσουμε σύντομα :zzz
 
Flora
17. 07-06-2009 15:22
 
Μαργαρίτα, το έφτιαξα το γλυκό σου χτες αλλά το φάγαμε σήμερα, για να δέσει καλά και αυτή η ωραία σάλτσα πορτοκαλιού που μπαίνει από πάνω. Μας άρεσε πάρα πολύ. Είναι ωραία συνδυασμένες οι γεύσεις και είναι και πολύ δροσερό. Μπράβο. :zzz
 
despoinaki
18. 07-06-2009 16:58
 
Τελικά είναι πολύ νόστιμο!!! Μπράβο Μαργαρίτα!! Το έκανα χθες και έβαλα και λίγο κονιάκ στο χυμό που βουτούσα τα σαβαγιαρ!! :eek :eek 
Και η κρεμα σοκολάτας που περίσσεψε και τα σαβαγιαρ....ε δεν πήγαν και χαμενα :grin . Τα βούτηξα σε γάλα με χυμό πορτοκάλι και λίγο κονιάκ, απο πάνω εβαλα την σοκολατιενα κρέμα, ψιλοέκοψα και λίγη φραουλίτσα, ξαναέβαλα σαβαγιαρ κι "έκλεψα" ;) και λιγη λευκή κρεμα απο το άλλο γλυκο (για να εχω περισσότερο χώρο για την κρέμα πορτοκάλι, η οποία είναι τέλεια!!!), και τελειώσα με τρούφα-καρύδα-φράουλα!! Εννοείται οτι την τιμήσαμε και σε λίγο θα παω να την τιμήσουν και οι γονείς μου (μαζί και την φουντουκόπιτα, η οποία ειναι ΤΕ-ΛΕΙ-Α)!!
 
thomai
19. 07-06-2009 17:04
 
μπραβο βρε κοριτσια καλοφαγωτο!! 
θωμαη εσυ εκανες υπερπαραγωγη μπραβο σου :grin  
οσο για το κονιακ ναι και εγω αν δεν εδινα στον μικρο θα βουτουσα τα σαβαγιαρ σε χυμο πορτοκαλιου μισο-μισο με grand marnier ή κονιακ!μπραβο και στις δυο σας χαιρομαι πολυ που σας αρεσε!
 
margarita79
20. 08-06-2009 10:18
 
το εβαλα στα αγαπημεν μου,θα το φτιαξω ειναι καταπληκτικο :)
 
JS09
21. 09-06-2009 10:47
 
περιμενω εντυπώσεις!καλη επιτυχία!
 
margarita79
22. 15-12-2009 02:15
 
Πω πω τι φοβερό γλυκό είναι αυτό βρε Μαργαρίτα!!! :p  
Και όμορφη η ιστορία του ;)  
Δεν το είχα δει τόσο καιρό, πρέι όταν το δημοσίευσες να ήμουν Βιέννη και μου ξέφυγε :sigh  
Θα δοκιμαστεί άμεσα όμως σε λίγες μέρες ;)
 
Faye
23. 15-12-2009 02:22
 
Οντως Φαιη περα απο τη συμβολικη δικη μου σημασια ειναι ενα γλυκο με ιστορια..το κανουν οι περισσοτερες παλιες νοικοκυρες που ξερω(μαμα,θειες κτλ) 
Απλα εγω του προσθεσα τη σοκολατα και το εκανα σε στυλ τουρτας. 
Αν το κανεις σε τραπεζι κανεις εντυπωση το βλεπουν και νομιζουν οτι εφτιαξες ΤΗΝ τουρτα :grin
 
margarita79
24. 11-07-2010 21:11
 
Αγαπητη margarita79, εγω ειμαι καινουργια στο greekmasa σαν μελος ομως το γλυκο σου το ειχα δει σε μια περιηγηση μου στο site.Το εφτιαξα και πραγματικα φοβερο.Τα παιδιά μου το λατρεψαν αν και ειναι ηδη αρκετα μεγαλα.Την ιστορια του γλυκου περπατηματος δεν την ηξερα ομως την ειπα στην κορη μου,ελπιζω να την θυμιθει και να την κανει στα παιδια της. Την δευτερη φορα που το εφτιαξα τολμησα να του κανω μια μικρη παραλαγη με δικο μου παντεσπανι φουντουκιου. 
Ευχαριστω και παντα καλα μαγειρεματα
 
evoulini
25. 12-07-2010 11:56
 
Σε ευχαριστώ παρα πολυ!Χαιρομαι που σας αρεσε!Καλως ορισες στην παρεα μας.
 
margarita79
26. 21-02-2011 11:20
 
Μαργαριτα μου λογω γενεθλειων μου εφτιαξα την τουρτιτσα και κυριολεκτικα εξαφανιστηκε !!ο Χρηστος την λατρεψε!!!σουπερ!!!
 
joanna
27. 21-02-2011 11:24
 
Ιωαννακι μου να σε χαιρομαστε!Χαιρομαι που σας αρεσε και ιδιαετρα στον Χρηστο τα παιδια ειναι οι καλυτεροι κριτες!Επι τη ευκαιρια να συμπληρωσω οτι την τελευταια φορα που την εκανα αντι για σαβαγιαρ χρησιμοποιησα ετοιμο παντεσπανι(2 απο τα 3 τεμαχια του πακετου) σοκολατας το οποιο σιροπιασα ελαφρως με λιγο σιροπακι και grand marnier και εγινε ακομα πιο νοσριμη και ακομα πιο εμφανισιμη ως τουρτα!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 22/03/11 )