Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρνί Γεμιστό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07

Υλικά:
1 αρνί μικρό, 5-6 κιλών
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
Μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο
Γαλέτα
Βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βγάζετε τα εντόσθια από το αρνί και τα πλένετε πολύ καλά.
Τα ζεματάτε σε βραστό νερό και τα στραγγίζετε.
Στη συνέχεια τα βράζετε με κρεμμύδι και αλατοπίπερο.
Όταν βράσουν τα βγάζετε από το ζωμό τους, τον οποίο κρατάτε, και τα ψιλοκόβετε.
Τσιγαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτετε πέντε φλιτζάνια τσαγιού από το ζωμό.
Αφού βράσει ρίχνετε τα εντόσθια, το ρύζι, άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε το μείγμα μέχρι να πήξει.
Γεμίζετε με το μείγμα το αρνί, αφού πρώτα αλατοπιπερώσετε και πασπαλίσετε με τριμμένη γαλέτα το εσωτερικό του.
Ράβετε την κοιλιά.
Αλείφετε το αρνί εξωτερικά με λεμόνι, το αλατοπιπερώνετε και το περιχύνετε με βούτυρο λιωμένο.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο.
Όταν ψηθεί ανοίγετε την κοιλιά για να στραγγίξετε το λίπος από το ψήσιμο του αρνιού και βγάζετε τη γέμιση με το κουτάλι.
Σερβίρετε μια μερίδα αρνί και δίπλα γέμιση

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )