Ένα σχετικά γρήγορο, πολύ γευστικό και υγιεινό φαγητό, που τρώγεται εξίσου ευχάριστα τόσο χειμώνα όσο καλοκαίρι, κρύο ή ζεστό. Υλικά : (ποσότητα για 3 - 4 άτομα) - 1 kg. γαύρος
- 3 πατάτες, σχετικά μεγάλες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κούπα λάδι (εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο)
Εκτέλεση: - Καθαρίζω τις πατάτες, τις κόβω σε ροδέλες, τις απλώνω στο ταψί.
- Τις αλατοπιπερώνω πολύ λίγο και τους ρίχνω λίγη ρίγανη.
- Πλένω το γαύρο και τον καθαρίζω. Κόβω το κεφάλι και αφαιρώ τα εντόσθια. Βγάζω τη ραχοκοκκαλιά και όσα περισσότερα κοκκαλάκια μπορώ.*
- Απλώνω τον καθαρισμένο γαύρο πάνω στις πατάτες και τρίβω το σκόρδο πάνω του.
- Ρίχνω αλάτι-πιπέρι-ρίγανη.
- Προσθέτω την κούπα λάδι πάνω από το γαύρο.
- Περιχύνω με το χυμό των 2 λεμονιών.
- Ψήνω στους 190-200 ° C, μέχρις ότου ροδίσει ο γαύρος.**
Tips!
- * Αν ο γαύρος είναι πολύ φρέσκος τότε δεν καθαρίζεται και πολύ εύκολα. Σ' αυτή την περίπτωση, καλό είναι να το αφήσω για την επόμενη μέρα αυτό το φαγητό, διότι τότε θα είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί!
- ** Επειδή ο γαύρος μπορεί να ροδίσει πιο γρήγορα απ' ό,τι να έχουν ψηθεί οι πατάτες, (τις τρυπάω για να δω αν ψήθηκαν), τον σκεπάζω με μια λαδόκολλα, ώστε να δώσω χρόνο και στις πατάτες να ψηθούν.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 18264 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |