Σπανακόπιτες ατομικές σε φωλίτσες |
|
Έχει υποβληθεί από margarita79
|
Πέμπτη, 23/04/09 |
Υλικά (για 18 τεμάχια) - 1 κιλό σπανάκι
- 1 φύλλο κρούστας
- 1 κολοκύθι μέτριο τριμμένο
- 2 πράσα μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο
- Μισό ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 100 γρ φέτα
- 1μιση φλιτζάνι ρεγκατο τριμμένο
- Λάδι ¼ φλιτζανιού για τη γέμιση συν έξτρα για το αλλειμα των φύλλων
- Φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- 3μιση φλιτζάνια σφικτή μπεσαμελ
- Λίγο τυρί τριμμένο (ρεγκατο) για πασπάλισμα
- Πυρεξακια ή φορμάικα για να τα ψήσουμε
Εκτέλεση Πλένουμε,κοβουμε το σπανάκι μας και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Ζεματάτε το σπανάκι και μετά βάζουμε σε κατσαρόλα το λαδάκι με τα υπόλοιπα λαχανικά και τα σωτάρουμε ελαφρά.Στο τέλος ρίχνουμε το σπανάκι. Προσθέτουμε λίγο νερό(2 κ.σ γιατι θα βγάλουν τα λαχανικά),αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το γάλα.Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά. Θέλουμε να κραταει λίγο γιατι θα ψηθεί και στο φούρνο. | | Όταν η γέμιση είναι έτοιμη ρίχνουμε την φέτα πατημένη καλά με πιρούνι ,το ρεγκάτο και τάση φρυγανιά ώστε το μείγμα μας να μην έχει καθόλου υγρά. Λαδώνουμε καλά τα φορμάκια μας και κόβουμε με ψαλίδι τα φύλλα στα τέσσερα. Για κάθε φαρμάκι χρειαζόμαστε 2 φύλλα καλά λαδωμένα. | | Στον πάτο της φορμιτσας μας βάζουμε 2-3 μικρά κομματάκια φύλλα και από πάνω τη φωλίτσα για να κάνει πιο χοντο πάτο και να μη μας τρυπήσει Ακουμπάμε τα φύλλα ένα πάνω στο άλλο τα πιάνουμε στη χουφτα μας,τα σουρώνουμε λίγο και τα βάζουμε σαν φωλίτσα μέσα στο φαρμάκι. | | Γεμίζουμε με γέμιση και από πάνω με ένα καρνέ (δεν είναι απαραίτητο απλά για να κάνει ωραίο σχέδιο)σκεπάζουμε με μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε λίγο τυρί τριμμένο | | Ακουμπάμε τα φορμάκια στη σχάρα του φούρνου μας και ψήνουμε στους 180 για μια ώρα περίπου. Μόλις είναι έτοιμα τα ξεφορμάρουμε άμεσα γιατί όσο μένουν μέσα ιδρώνει το φύλλο γυρνώντας τα μέσα στη χούφτα μας. | | Σημείωση: Εγώ χρησιμοποίησα 2 ειδών φορμάικα ,οι φωλίτσες που ήταν σε πυρεξάκια ψήθηκαν καλύτερα απο τα μεταλλικά τα άλλα ίσως ήθελαν λίγο ακόμα ψήσιμο. Καλή επιτυχία | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 10798 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/09/14 )
|