Αυτή τη συνταγή την έφτιαξα μιά μέρα που ήθελα κάτι διαφορετικό από τα γνωστά γεμιστά.
Υλικά - 8 πιπεριές για γέμισμα
- 250γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 250γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές κάππαρη
- 50γρ. ελιές πράσινες
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Βασιλικός
- Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
- Λάδι
- Φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το σκόρδο στο λάδι. Μόλις πάρει χρώμα, το βγάζουμε, βάζουμε τις ντομάτες, αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους και τις μαγειρεύουμε 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την κάππαρη και τις ελιές ψιλοκομμένες και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά.Μόλις δέσει η σάλτσα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, το βασιλικό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Στο μεταξύ βράζουμε το μακαρονάκι, το στραγγίζουμε και το περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πλένουμε τιπιπεριές, κόβουμε από το επάνω μέρος ένα καπάκι, και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις γεμίζουμε με το μακαρονάκι. Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ, τις πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και τις ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς προσθέτοντας λίγο νερό. Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5599 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |