Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πορτοκαλόπιτα Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από nitsa2009   
Τρίτη, 07/04/09
Υλικά
  • 1 πακετο φυλλο κρουστα
  • 1 ποτηρι καλαμποκελαιο
  • 1 ποτηρι ζαχαρη
  • Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
  • 1 φακελ. Baking powder 20γρ
  • 1 βανιλια
  • 4 αυγα
  • 1 κεσεδακι γιαουρτι με χαμηλα λιπαρα{2 ή 0%}
Για το σιροπι
  • 2 ποτηρια ζαχαρη
  • 3 ποτηρια νερο
  • Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
Εκτέλεση
  • Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το καλαμποκελαιο, τη ζαχαρη, το ξυσμα, τη βανιλια, τα αυγα και το γιαουρτι και με αυγοδαρτη τα ανακατευουμε ολα καλα.
  • Τοτε προσθετουμε το baking powder και συνεχιζουμε το ανακατεμα μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα.
  • Ανοιγουμε το φυλλο απο τη συσκευασια και το αφηνουμε να στεγνωσει, ωστε να κομματιαζεται ευκολα.
  • Πανω στον παγκο εργασιας κομματιαζουμε το φυλλο σε ακανονιστα κομματια με τα χερια.
  • Αφου το κομματιασουμε το ριχνουμε στο μειγμα και ανακατευουμε παλι πολυ καλα μεχρι να μουσκεψει καλα το κομματιασμενο φυλλο.
  • Βουτυρωνουμε 1 ταψι με 35cm διαμετρο και αδειαζουμε ολο το υλικο.
  • Στο μεταξυ εχουμε προθερμανει το φουρνο στους 175 βαθμους. Ψηνουμε την πορτοκαλοπιτα για 30 λεπτα περιπου μεχρι να ροδισει η επιφανεια και να φουσκωσει ελαφρα.
  • Για να βεβαιωθουμε οτι η πορτοκαλοπιτα ειναι καλα ψημενη, μπηγουμε ενα κοφτερο μαχαιρι στο κεντρο. Αν βγει στεγνο τοτε το γλυκο ειναι ετοιμο.
  • Αφηνουμε την πορτοκαλοπιτα να κρυωσει.
  • Βραζουμε τα υλικα για το σιροπι για 15 λεπτα.
  • Οπως ειναι καυτο περιχυνουμε την κρυα πορτοκαλοπιτα, την κοβουμε σε κομματια και την αφηνουμε να τραβηξει καλα ολο το σιροπι.

Σερβιρουμε την πορτοκαλοπιτα με γλυκο κουταλιου, πορτοκαλι ή παγωτο.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 19982
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 09-04-2009 16:13
 
Μπράβο Νίτσα και για την συνταγή που φαίνεται πεντανόστιμη αλλά και για την επιτυχία να την ανεβάσεις (μια και είναι η πρώτη σου). Καλωσόρισες :)
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 22/05/10 )