Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Κρεατικά arrow Κατσικάκι καπαμάς
Κατσικάκι καπαμάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
1 κιλό, χωρίς κόκαλο κατσικάκι
60 γρ. Αλεύρι
100 γρ. Ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδι(α)
250 γρ. Ζωμός Βοδινού
2 λεμόνια Χυμός λεμονιού
1 Αυγό(ά)
1 κουτ. Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας.
Σε πιάτο βάζετε το αλεύρι και αλατοπίπερο. Αλευρώνετε το κρέας.
Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το αλευρωμένο κρέας και το τηγανίζετε να ροδίσει καλά, απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε τον ζωμό κρέατος, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ακόμα και τον χυμό από 1 λεμόνι.
Σκεπάζετε και σιγοβράζετε φια 1 ώρα, να μαλακώσει καλά το κρέας.
Σε μπολάκι χτυπάτε το αυγό, το αλεύρι και τον χυμό από το άλλο λεμόνι.
Προσθέτετε σιγά-σιγά λίγο από τον ζωμό του κρέατος, ανακατεύετε και ρίχνετε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα ανακινώντας την ελαφρα.
Σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά, να πήξει η σάλτσα και σερβίρετε αμέσως με φρέσκια πράσινη σαλάτα.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )