Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοντοσούβλι (απο τη Λάρισα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 02/04/09
Πασχαλιατικο κοντοσουβλι απο τη Λαρισα
Υλικά 
  • 2 κιλά χοιρινό ψαχνό  από τον λαιμό {σβέρκο} κομμένο σε μερίδες.
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες περασμένες  στον  ψιλοκομμένες σε κυβάκια
  • 1 κιλό φέτα τριμμένη σε  κυβάκια
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα  αρκετή  ρίγανη βουνίσια . Αλάτι και πιπέρι  και λίγο λάδι
  • 1 λεπτή  σούβλα
  • σπάγκος
  • αλουμινόφυλλο
  • κάρβουνα για το ψήσιμο
Εκτέλεση 

Βάζω όλα τα υλικά σε μια λεκάνη τα ανακατεύω και  μετά προσθέτω και το κρέας να σκεπασθεί  από τον πολτό των υλικών . Το αφήνω  3 ημέρες μέσα στο ψυγείο να μαριναριστεί και να σιτέψει  .Την  τετάρτη ημέρα παίρνω μια σούβλα  και περνάω ένα- ένα τα κομμάτια του κρέατος   και περιχύνω λίγο από το χυλό.  Τον υπόλοιπο χυλό  τον  περιχύνω αργότερα όταν ο προηγούμενος κάνει κρούστα  όσος  φυσικά δεν πέσει στην φωτιά,  αλατοπιπερώνω ξανά λίγο  και βάζω και ρίγανη. Σκεπάζω με ένα  αλουμινόφυλο και το δένω απαλά. Ψήνεται πάντοτε στα κάρβουνα με τους χυμούς του. Μετά από 1 ½  ώρα  βγάζω το αλλουμινόφυλο,  και το αφήνω  να ροδοψηθεί γυρίζοντας πάντοτε  την σούβλα . Συνήθως το φτιάχνουμε το Πάσχα  και το σερβίρουμε  ενωρίτερα από το αρνί. Έχει γεύση εξωτική.

Καλό Πάσχα!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 20100
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 28/12/12 )