Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Κοτόπουλο και μοσχαράκι με ρεβύθια και λαχανικά (Λιβανέζικο)
Κοτόπουλο και μοσχαράκι με ρεβύθια και λαχανικά (Λιβανέζικο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 02/04/09
Υλικά  
  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο,
  • 1 κιλό μοσχάρι  άπαχο κομμένο σε  μερίδες μικρές,
  • 2 καρότα ολόκληρα,
  • 2 μεγάλα ολόκληρα κρεμμύδια.
  • 3 +3 μεγάλες κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος,
  • 1 ξύλο κανέλας  5  πόντων,
  •  νερό για τον ζωμό του κοτόπουλου και νερό για τον ζωμό του μοσχαριού.
  • 1 σακουλάκι ζυμαρικό σε μπαλάκια  Λιβανέζικο.
  • 1 κούπα βρασμένα ρεβίθια.
  • Αλεύρι για το γκλασάρισμα.
  • 8 κρεμμύδια μέτρια καθαρισμένα .
  • Για την γαρνιτούρα :
  • Λίγα λαχανικά  ( π.χ καρδιά από μαρούλι ή  κόκκινο κατσαρό μαρούλι.}
Σκεύη
  • 1 βαθιά κατσαρόλα  και 1 βαθύ τηγάνι 
  • 1 ρηχό τηγάνι
  • 1  μεγάλη γαβάθα ή  1 τεράστιο μπολ
Εκτέλεση 
  • Βράζω  ξεχωριστά στο τηγάνι το μοσχάρι , αφού πρώτα το σοτάρω με το  μισό βούτυρο,  μαζί με  την κανέλα , το καρότο και το κρεμμύδι το ένα  αλάτι , πιπέρι , και μπόλικο νερό να πάρω ένα  καλό ζωμό.
  • Στο ρηχό τηγάνι με λίγο βούτυρο τηγανίζω να ροδίσουν τα  8κρεμμύδια. 
  • Βράζω στην κατσαρόλα  το κοτόπουλο  να πάρω ένα καλό ζωμό μαζί με το ένα καρότο το ένα κρεμμύδι και το άλλο μισό βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Μόλις βράσει ο ζωμός του μοσχαριού ρίχνω μέσα την κούπα με τα ρεβίθια,  και  αφήνω να πάρουν μια βράση για να νοστιμίσουν . 
  • Σοτάρω με λίγο βούτυρο ακόμη τα ζυμαρικά σε ένα τηγάνι, και τα ρίχνω στον ζωμό του μοσχαριού  και το μίγμα του κοτόπουλου όλα μαζί, να βράσουν  αλ ντεντε  και αφού μείνει  λίγος ζωμός τον δένω   με αλεύρι να γλασαριστεί. 

Σερβίρω σε μια μεγάλη γαβάθα   το Λιβανέζικο αυτό γιουβέτσι. 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6366
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 03/04/09 )