Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πλιγούρι με μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Soultana   
Πέμπτη, 12/03/09
Υλικά
  • 500γρ. φρέσκα μανιτάρια (ασπρομανίταρα, πλευρώτους)
  • 1 κούπα πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
  • ½ φλυτζάνι λάδι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο
Εκτέλεση
  • Ρίχνουμε το πλιγούρι σε δυο κούπες χλιαρό νερό και το αφήνουμε περίπου 20’ να το πιει. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια.
  • Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι να βγάλουν τα υγρά τους και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το λάδι.
  • Τσιγαρίζουμε ελαφρώς και ρίχνουμε την ντομάτα, την πιπεριά, το μαϊντανό, το κόλιανδρο και το αλατοπίπερο.
  • Αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και ρίχνουμε το πλιγούρι που έχουμε πρώτα σουρώσει.
  • Μόλις πιει τα πολλά υγρά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα, βάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε λίγη ώρα, όπως κάνουμε και με το ρύζι.
  • Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στη σάλτσα έναν κύβο λαχανικών για περισσότερη γεύση.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 15412
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 13-03-2009 23:01
 
Σουλτάνα, δεν έχω μαγειρέψει ποτέ πλιγούρι. Μια φορά αγόρασα και το έβαλα να φουσκώσει αλλά δε φούσκωνε και έτσι το πέταξα. Εν τω μεταξύ όμως, μας αρέσει πάρα πολύ το πλιγούρι που τρώμε σε ένα εστιατόριο. Η συνταγή και οι οδηγίες σου μου φαίνονται εύκολες και κατατοπιστικές. Θα δοκιμάσω και θα σου πω. :zzz
 
despoinaki
2. 14-03-2009 15:02
 
Σουλτάνα φρέσκο ή ξερό κόλιανδρο?
 
ekaterini
3. 14-03-2009 18:07
 
Έχω και εγώ αδυναμία στο πλιγούρι. Αγόράσα ένα πακέτο να πειραματιστώ. Θα το δοκιμάω Soultana.
 
sgr
4. 14-03-2009 18:59
 
ekaterini βάζω ξερό κόλιανδρο, δεν το ήξερα ότι πουλάνε και φρέσκο. Ελπίζω να σας αρέσει. Εμείς το τρώμε πολύ συχνά.
 
soultana
5. 20-06-2011 22:25
 
Soultana, τέλεια η συνταγή και εύκολη. Κόντεψα να φάω όλη την κατσαρόλα. Σε ευχαριστούμε πολύ!
 
MairoulaA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 21/10/10 )