Το καταπληκτικο αυτό μεζεδάκι μας το εχει δωσει στην οικεγενεια ενας κρητικος καπετανιος.Δε ξερω αν είναι παραδοσιακο τους αλλα είναι παρα πολύ νοστιμο.Επειδη τις αγκιναρες δεν τις πολυαγαπαμε αποφασισα να τις κανω ετσι και εγινε τελειος μεζες..Ελπιζω να τις ευχαριστηθειτε!! Υλικά - Αγγιναρες οσες θελετε (εγω εβαλα ετοιμες κατεψυγμενες)
- Ξυδι ελαφρυ
- Ξυδι μπαλσαμικο
- 2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομενες σε λεπτα φετακια
- Αλατι
- Λαδι
- Ένα γυαλινο βαζο
Εκτέλεση - Βαζουμε τις αγκιναρες μας μεσα σε μια κατασαρολα με μισο κουταλακι του γλυκου αλατι, μισο ποτηρι νερο και συμπληρωνουμε με ξυδι απλο ελαφρυ (πχ.τοπ)μεχρι να σκεπαστουν .
- Βραζουμε ισα να μαλακωσουν και να τσιμπιουνται
- Στη συνεχεια αφου εχουν κρυωσει καλα τις βαζουμε σε γυαλινο βαζο σε στρωσεις.
- Μια στρωση μπαλσαμικο,1-2 φετακια σκορδο μια πρεζα αλατι και αγκιναρες,από πανω το ιδιο μεχρι να τελειωσουν οπου σκεπαζουμε με λαδι και τις βαζουμε στο ψυγειο.
- Οσο περισσοτερο μενει το βαζο κλειστο τοσο πιο νοστιμες είναι.
Εγω τις εκανα σημερα το πρωι και το μεσημερι φαγαμε. Εγιναν καταπληκτικες!! Καλή επιτυχία | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 21801 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |