Τη συγκεκριμένη συνταγή τη δοκίμασα το φθινόπωρο στη Κρήτη, ήταν πρωτότυπη και φυσικά πεντανόστιμη, όπως άλλωστε όλη η κρητική κουζίνα.
Υλικά - 1 κοτόπουλο ,1 1/2 κιλό
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 κιλά κάστανα
- 1 κρασοπότηρο λάδι
- 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες, το στραγγίζουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το τσιγαρίζουμε στο λάδι, για 10 λεπτά κατόπιν το σβήνουμε με το κρασί.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τ’ αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί (2-3 λεπτά), ρίχνουμε λίγο νερό και βράζουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά για 30’. Κατόπιν, προσθέτουμε τα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα για άλλα 10 λεπτά περίπου.
- Αν θέλουμε, αντί για νερό, μπορούμε να βάλουμε δύο τριμμένες ώριμες τομάτες.
Καλή επιτυχία και καλή ορεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 9684 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |