Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Τοπικές συνταγές arrow Κυκλαδίτικο ρόστο (Νάξου,Πάρου και Σίφνου)
Κυκλαδίτικο ρόστο (Νάξου,Πάρου και Σίφνου) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από iwanna   
Δευτέρα, 02/03/09
(παραδοσιακή συνταγή Νάξου,Πάρου και Σίφνου)
Υλικά
  • 1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα /(ολόκληρο)
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό φρέσκες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 4 πατάτες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σκόρδα και κόβοντας τα στη μέση αφαιρούμε το φύτρο τους.Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε τρυπούλες και μπήγουμε τα σκόρδα στο χοιρινό .Σε βαθιά κατσαρόλα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κρέας απ’όλες τις μεριές έως ότου να κάνει κρούστα για περίπου 10 λεπτά.Προσθέτουμε πελτέ και τρίβουμε με σπάτουλα να πιάσει στην κατσαρόλα.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα,αλάτι,πιπέρι , ζάχαρη και τέλος περιχύνουμε με 1 φλ. Νερό.Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.Τις ροδίζουμε σε μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.Αφού βράσει για 1 ½ ώρα το κρέας το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες προσθέτουμε τις σωταρισμένες πατάτες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9937
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 03-03-2009 17:08
 
Μμμμμμμμ!!!!! Νόστιμο μου φαίνεται Ιωάννα. Μας βάζεις σε πειρασμούς. Τις πατάτες όμως μπορείς και να μην τις τηγανίσεις, έτσι δεν είναι;
 
despoinaki
2. 03-03-2009 17:09
 
Ιωάννα το φαγητό σου είναι πολύ νόστιμο. Εγώ το έχω φάει και στην Κύπρο ;)
 
ekaterini
3. 03-03-2009 17:13
 
Eυχαριστώ πολύ κορίτσια.
 
iwanna

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/10/14 )