Υλικά
- 1/2 κιλό αμυγδαλόψυχα
- 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 5 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 1 1/2 φλυτζ. τσαγιού ανθόνερο
- 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
- 25 γαρυφαλάκια
- βούτυρο και λίγο αλεύρι για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
- Ζεματάμε τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζουμε.
- Τα στεγνώνουμε πολύ καλά, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη και αλέθουμε τα υλικά στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και 6 κουταλιές της σούπας ανθόνερο.
- Ζυμώνουμε το μείγμα.
- Το πλάθουμε σε 25 μικρες μπάλες και καρφώνουμε στην κορυφή τους από ένα γαρυφαλάκι.
- Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι.
- Βάζουμε σε σειρές τα αμυγδαλωτά και τα ψήνουμε για 20 λεπτά σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο.
- Όταν κρυώσουν τα βουτάμε γρήγορα στο ανθόνερο και τα περνάμε σε κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, να καλυφθούν πολύ καλά.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7943 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |