Υλικά - 300 γρ χυμό λεμόνι
- Ξύσμα από 3 λεμόνια
- 300 γρ ζάχαρη
- 350 γρ αυγά(7 αυγά)
- 350 γρ βιτάμ
Ζύμη για τάρτα - 225γρ.αλευρι για ολες τις χρησεις
- 1 πρεζα αλατι
- 115γρ. βουτυρο η μαργαρινη παγωμενο και κομμενο σε κομματακια
- 3-4 κουτ.σουπας παγωμενο νερο
Εκτέλεση Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμό λεμονιού,το ξύσμα και τη μισή ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάμε ελαφρά την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και την προσθέτουμε στη κατσαρόλα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά να μην κολλήσει.Οταν γίνουν κρέμα το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο δοχείο για να μη συνεχίζετε η βράση.Οταν γίνει χλιαρό προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο να ενωθεί καλά.Εχουμε ετοιμάσει και ψήσει την τάρτα (η συνταγή δίνεται παρακάτω)βάζουμε την κρέμα αποπάνω και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί(μπορούμε να το βάλουμε για λίγο στην κατάψυξη για πιο γρήγορα αποτελέσματα).Μετά σε μπεν-μαρί λιώνουμε 400 γρ ζάχαρη σε 200 γρ ασπράδι(7 αυγά) όταν ενωθουν τα χτυπάμε μαρέγγα και τα βάζουμε πάνω από την τάρτα.Καραμελώνουμε και είναι έτοιμη.Το καπαμέλωμα γίνεται βάζοντας φωτιά με φλόγιστρο ή τοποθετώντας το ταψί στο φούρνο στο ψηλότερο σημείο και ανάβοντας το γκριλ του φούρνου για λίγα λεπτά (ώσπου να πάρει αυτό το καφετί χρώμα). Για την ταρτα Κοσκινιζουμε το αλευρι και το αλατι.Προσθετουμε τα κυβακια του βουτυρου και ανακατευουμε τα υλικα τριβοντας τα με τις ακρες των δαχτυλων μας μεχρι το μιγμα να μοιαζει με ψιχουλα ψωμιου.Πασπαλιζουμε το μιγμα με 3 κουτ.σουπας κρυο νερο και ανακατευουμε προσεκτικα με ενα πιρουνι.Πλαθουμε το μιγμα σε μπαλα.Αν ειναι πολυ ξερη και στεγνη και κομματιαζεται προσθετουμε αλλη μια κουταλια παγωμενο νερο ανακατευουμε και πλαθουμε παλι σε μπαλα.Τυλιγουμε την μπαλα της ζυμης σε διαφανη μεμβρανη και την τοποθετουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα. Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 29016 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |