Υλικά - 1 ½ φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
- 4 μεγάλα μανταρίνια (φλούδες)
- 1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
- ½ φλ. τσαγιού χυμό μανταρίνι
- ¼ φλ. τσαγιού λικέρ μανταρίνι ή πορτοκάλι ή κονιάκ
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση - Τοποθετούμε στο moulti τις φλούδες μανταρινιού, αφού τις πλύνουμε καλά, με το αμύγδαλο και τα αλέθουμε.
- Τοποθετούμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το χυμό μανταρίνι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Τότε προσθέτουμε μέσα τα αλεσμένα υλικά (φλούδες και αμυγδαλόψιχα).
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μία μάζα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
| | - Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά για να μπορέσουμε να το πλάσουμε.
- Παίρνουμε κουταλίτσα μείγματος στο χέρι και την πλάθουμε σε μπαλίτσα.
- Κάθε φορά που πιάνουμε καινούργιο μείγμα βουτάμε τα χέρια στο αλκοόλ, αφενός γιατί το μείγμα κολλάει και αφετέρου για να το αρωματίσουμε.
- Αφήνουμε τ’ αμυγδαλωτά σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν μερικές ώρες.
- Έπειτα τα ρολάρουμε σε ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική λευκή ζάχαρη και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
| |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 16172 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |