Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Κουνουπιδι σουφλε από την Γερμανία
Κουνουπιδι σουφλε από την Γερμανία Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 18/02/09
Υλικά
  • 1 κουνουπίδι κανονικό βρασμένο σε μπουκετάκια.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • ½ κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • λάδι για το σωτάρισμα, φρυγανιά τριμμένη,
  • 1 κουταλιά βούτυρο.
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο αρκετό .
  • Τυρί τριμμένο ρεγκάτο ,
  • 4-5 φλιτζάνια μπεσαμέλ κρέμα
Για την μπεσαμέλ
  • 4 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 7-8 κουταλιές φουσκωτές αλεύρι
  • 1 αυγό
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Τριμμένο τυρί ρεγκάτο
Εκτέλεση
  • Σοτάρω το κρεμμύδι και προσθέτω την ντομάτα να πάρουν μια βράση και να μείνουν με την σάλτσα.
  • Σ ένα ταψάκι πυρέξ στρώνω λίγη σάλτσα.
  • Στρώνω πάλι φέτες κουνουπίδι, και πασπαλίζω μοσχοκάρυδο και ρεγκάτο τυρί τριμμένο.
  • Επαναλαμβάνω το ίδιο άλλη μια φορά και από πάνω βάζω την μπεσαμέλ με το τριμμένο ρεγκάτο .
  • Φουρνίζω και ψήνω στους 250ο Κελσίου μέχρι να ροδίσει

Τρώγεται κρύο ή ζεστό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 11616
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 17-03-2009 04:31
 
Συγγνώμη, η φρυγανιά που παίζει;
 
beginner
2. 17-03-2009 11:36
 
ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΈΛ, ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΓΓΑΤΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΝΟΣΤΙΜΗ!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 19/01/10 )