Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πορτοκαλόπιτα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από sandra   
Τρίτη, 17/02/09
Yλικα
    • Ψήσιμο : 180 Cο - 200 Cο
    • Για τα 15΄ στους 200 Cο
    • Και για 30΄- 45΄στους 180 Cο
    • Χρόνος ψησίματος : 45΄- 60΄
    1 πακέτο φύλλο κρούστας 450 gr
  • 2 κουπες ζαχαρη (απο τη συσκευασια του kg)
  • 8 αυγα
  • 2 κουπες αραβοσιτελαιο
  • 2 γιαουρτια total 250 gr
  • 2 baking powder
  • ξυσμα πορτοκαλιου και λεμονιου
για το σιροπι
  • 2 ½ ποτηρια νερο
  • την υπολοιπη ζαχαρη απο τη συσκευασια του κιλου
  • λιγες σταγονες χυμο λεμονιου
  • μια φλουδα απο πορτοκαλι (προαιρετικα)
Εκτέλεση
Βουτυρώνω ένα ταψί 30Χ30. Χτυπάω πολύ καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά σταδιακά.
Βουτάω ένα φύλλο μέσα στο μίγμα και αφού πάει σε όλη την επιφάνεια το υλικό, το τσαλακώνω και το τοποθετώ στο ταψί. Ακολουθείται η ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Εν τω μεταξύ φτιάχνω το σιρόπι και αφού κρυώσει καλά το ρίχνω στο ζεστό γλυκό.           (μόλις βγει από το φούρνο)
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 15258
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 18-02-2009 09:36
 
TIP:  
Για σοκολατενια γευση σερβίρετέ την πορτοκαλόπιτα με μια μπάλα παγωτό σοκολάτα αλλα για πιό σοκολατένια γευσή φτιάξτε μια γκανάζ στην οποία θα προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού και ποτό με γευση πορτοκάλι.Σοκολάτα - Πορτολάλι ο τέλειος συνδιασμός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
sandra
2. 18-02-2009 17:18
 
Να θυμήσω πως η γκανάς θέλει ίσα μέρη σοκολάτας και κρέμας γάλακτος. Η κρέμα να ζεσταθεί καλά και λίγο πριν φουσκώσει να την αδειάσουμε στη σοκολάτα που πρέπει να είναι σε μικρά κομματάκια. Αφήνουμε να πάρει τη θερμοκρασία η σοκολάτα κι ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει εντελώς. Τα υπόλοιπα όπως τα λέει ηSandra.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 22/05/10 )