Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Βακαλαόπιτα Κεφαλλονίτικη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 11/02/09
Βακαλαόπιτα Κεφαλλονίτικη Έλλης Πιεράτου Ακτύπητη !!!
Ορίτζιναλ !!
Υλικά
  • 1 φύλλο παστό μπακαλιάρο 1- 1 ½ κιλό
  • 1 κούπα λάδι
  • 2-3 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο επίσης τριμμένο
  • λίγο πιπέρι και
  • αλάτι με πάρα πολύ προσοχή
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 πορτοκαλόφλουδα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι
  • 2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
  • 1 κουτί πουμαρό τομάτα
  • ½ κιλό κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα σε μικρά κυβάκια κομμένη.
  • Λίγο νερό για να βράσει το ρύζι.
Για το φύλλο
  • 1 κιλό αλεύρι
  • έξτρα ελαιόλαδο {ποσότητα για το άνοιγμα και λάδωμα των φύλλων]
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό ,
  • 1 κουταλάκι ξύδι
  • 1 πρέζα αλάτι,
  • 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα χλιαρό και
  • 1 αυγό ολόκληρο.
Εκτέλεση
  • Ξαλμυρίζω τον μπακαλιάρο 24 ώρες πριν ή και περισσότερο.
  • Τον ξεκοκαλίζω, και ξύνω τα λέπια από την πέτσα του.
  • Το ψαχνό του το κάνω μικρά κομματάκια, όπως και την πέτσα του.
  • Τρίβω τα κρεμμύδια και τα σοτάρω με λίγο λάδι. Έπειτα ρίχνω και τον μπακαλιάρο και τον φέρνω βόλτα 2-3΄της ώρας.
  • Ρίχνω το σκόρδο ψιλοκομμένο και την ντομάτα προσθέτοντας και λίγο νερό για να βράσουν.
  • Ρίχνω και την πορτοκαλόφλουδα για να δώσει άρωμα μόνον για 2-3 λεπτά και μετά την πετάω
  • Ρίχνω και τον μαϊντανό και το πιπέρι και αφού όλα τα υλικά πιούνε το ζουμί τους, και το μείγμα μείνει αρκετά στεγνό.
  • Ρίχνω και το κεφαλοτύρι σε μικρά κυβάκια κομμένο.
  • Το ρύζι το βράζω σε νερό χωριστά και αφού βράσει το στραγγίζω και το ρίχνω μέσα στην γέμιση και ανακατεύω καλά.
  • Αν ο μπακαλιάρος δεν έχει ξαλμυρίσει καλά τότε δεν χρειάζεται αλάτι καθόλου η γέμιση.
  • Αφήνω την γέμιση να κρυώσει και ετοιμάζω το ζυμάρι του φύλλου.
Το φύλλο
  • Το κάνω όπως συνήθως, και κρατώ αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων. Αφήνω την ζύμη να ηρεμήσει μισή ώρα και την πλάθω ένα μπαστούνι και την κόβω σε 6 ίσια μέρη {φύλλα}., τα οποία ανοίγω σε φύλλα..
  • Αλείφω το ταψί με λάδι και στρώνω 3 φύλλα λαδωμένα και τα καλύπτω με την μισή ζύμη, πάλι 1-2 φύλα και πάλι ζύμη και πάλι 2-3 φύλλα και τα λαδώνω καλά από επάνω.
  • Την χαρακώνω σε κομμάτια και την ψήνω στους 180ο Κελσίου όσπου να ροδίσει το φύλλο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 8528
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 11/02/09 )