Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δαμάσκηνα γεμιστά με σοκολάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Marinaki   
Τετάρτη, 04/02/09

Υπέροχη συνταγή! Είναι μπουκιά και αμαρτία!! Για όσους τους αρέσουν τα δαμάσκηνα με σοκολάτα!! Είναι συνταγή από το gourmet.

Υλικά

  • 30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια μεγάλα και μαλακά
  • 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γραμμ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 100 γραμμ. κακάο σκόνη
Εκτέλεση

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και τη τοποθετούμε στη φωτιά. Πριν αρχίσει να βράζει την αδειάζουμε πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα. Αφήνουμε για ένα λεπτό και ανακατεύουμε σιγά σιγά στο κέντρο, προσθέτοντας και το μέλι ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει αλλά όχι να πήξει. Γεμίζουμε με αυτή την κρέμα τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο. Τα βουτάμε στο κακάο, τα τινάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για μια εβδομάδα περίπου.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7542
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 05-02-2009 08:46
 
Δεν έχω φτιάξει ποτέ κάτι παρόμοιο και έχω μια απορία: Πώς κολλάει το κακάο στα δαμάσκηνα; Έχουμε βάλει και απ' έξω "γέμιση"-κρέμα;
 
elie
2. 05-02-2009 09:31
 
Όχι! Απλώς τα δαμάσκηνα όταν τα παίρνεις αποξηραμένα (και χωρίς κουκούτσια) είναι ελαφρώς κολλώδη απ' έξω. Οπότε αν τα ρίξεις σε ένα μπολ με κακάο, αυτό κολλάει πάνω τους!
 
Marinaki
3. 05-02-2009 13:28
 
pws ta gemizeis akrivws? me to koytalaki tha nai ligo periploko.Endiaferon pantws fainetai. Gia kati enallaktiko proteinw na liwseis koybertoyra k na ta voythxeis mesa k apo panw na toys kollhseis ena amygdalaki h karydaki alloi ta vazoyn k sto eswteriko toys.Moy aresoyn ta damaskhna opws k exei ta exw valei k se mwsaiko mesa.
 
sweety
4. 05-02-2009 15:58
 
Να σου πω την αλήθεια μια φορά τα έχω φτιάξει και τα γέμισα με ένα καρνέ που έχω πλαστικό και μπροστά δεν έβαλα εκείνο για την σαντυγί αλλά ένα λίγο μεγαλύτερο που είχα. Ωραία και η δικιά σου πρόταση!
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 05/02/09 )