Υλικά
- 2 μεγάλα πορτοκάλια (η σάρκα κομμένη σε λεπτές φετούλες, χωρίς το λευκό μέρος)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (πολύ λεπτό)
- ½ φλ. χυμό πορτοκάλι
- 250 γρ. σοκολάτα με 70 % κακάο
- 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. κονιάκ
- 8 κ.σ τριμμένο μπισκότο
- 4 πουράκια
- Σαντιγί
| |
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάρκα του πορτοκαλιού με το 1/3 φλ. κονιάκ. Σε μπεν μαρί λειώνουμε τις σοκολάτες με την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και προσθέτουμε το 1/3 φλ. κονιάκ και το μισό από το χυμό πορτοκάλι. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο κονιάκ με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού. Βάζουμε σε κάθε ποτήρι 1 κ.σ τριμμένο μπισκότο, το ραντίζουμε με το μείγμα κονιάκ-χυμού πορτοκαλιού, προσθέτουμε σάρκα πορτοκαλιού σοκολάτα και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις, τελειώνοντας με σοκολάτα. Σερβίρουμε το γλυκό κρύο ή σε θερμακρασία δωματίου με ένα πουράκι και μία ροζέτα σαντιγί. Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 16680 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |