Αφιερωμένο στον Αλέξη , φίλο, που το έφαγε σε εστιατόριο με "σκούφους" με έβαλε στον πειρασμό των πειραματισμών,κι όταν το δοκίμασε είπε ότι το πλησίασα αρκετά. Λέτε να πάρω κι εγώ "σκούφους"!!!!χαχαχαχαχα
Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι από μπούτι κομμένο σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 ποτήρι κρασί
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 πρέζα κανέλα
- Αλάτι πιπέρι
- ½ ποτήρι λάδι
- Σελινόριζα
Διαδικασία - Σοτάρουμε το κομμάτια του αρνιού, σε κατσαρόλα πλατιά, και από τις δύο πλευρές να πάρουν λίγο χρώμα. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα στο κρεμμύδι μας.
- Βάζουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα. Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το μέλι και την κανέλα στο κρασί . Περιχύνουμε το κρέας με αυτό το μείγμα και αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να έχει μαλακώσει αρκετά και να έχει όμως αρκετή σάλτσα.
- Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε φέτες 2 εκατοστών περίπου.
- Βγάζουμε ξανά τα κομμάτια του κρέατος και τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια της σελινόριζας. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ξαναβάζουμε από πάνω και το κρέας.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και δεν ανακατεύουμε με κουτάλα αλλά κουνάμε την κατσαρόλα μόνο.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο πάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η σελινόριζα.
- Συνοδεύεται πολύ ωραία με κόκκινο ξηρό κρασί.
Καλή επιτυχία. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 12114 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |