Υλικά: Ζύμη - 200γρ αλεύρι
- 100γρ βούτυρο
- 25 γρ νερό
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
| | Γέμιση - 4 μεγάλα μήλα
- 100γρ ζάχαρη
- ½ κουταλάκι κανέλα
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- 50 γρ βούτυρο λιωμένο
|
Εκτέλεση Ζύμη - Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενής ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το τοποθετούμε στη ταρτιέρα.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Γέμιση
- Κόβουμε τα μισά μήλα σε 6 κομμάτια και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και μισό ποτήρι νερό ώσπου να γίνει κομπόστα.
- Μόλις κρυώσει η κομπόστα την προσθέτουμε στην τάρτα.
- Τα υπόλοιπα μήλα τα κόβουμε λεπτές φέτες και τα απλώνουμε επάνω στην κομπόστα ομοιόμορφα χωρίς να αφήσουμε κενά.
- Ρίχνουμε από επάνω το λιωμένο βούτυρο και την άχνη και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 12424 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |